23948sdkhjf

Ørsted køber 160 MW sol på Europas grønne ø

Ørsted har købt solenergiprojektet Garreenleen i Irland af udvikler af vedvarende energi Terra Solar.

Projektets første fase på 81 MW forventes færdiggjort i 2025, og anden fase på 79 MW forventes at stå færdig i 2026, forudsat at Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning. 

- Ørsted har en ambition om at skabe energiløsninger på tværs af teknologier og investerer i mange forskellige vedvarende energikilder for at sikre forsyningssikkerheden og -uafhængigheden. Når projektet står færdigt, vil de to faser have en samlet kapacitet på 160 MW, og det bliver dermed et af Irlands største solcelleanlæg, siger TJ Hunter, Senior Director for Onshore Irland & UK i Ørsted.

Projektet ligger 15 km uden for byen Carlow i det sydøstlige Irland og bidrager til Ørsteds mål om at nå en global kapacitet på 17,5 GW inden for vedvarende energi på land inden udgangen af 2030. 

Det er Ørsteds andet solenergiprojekt i Irland. 

Støtter regeringen

Den irske regerings mål for 2030 er for nylig blevet opjusteret, således at målet for solenergi nu er 8 GW. I en tid, hvor EU opfordrer alle medlemslande til at reducere efterspørgslen på gas, er forsyningssikkerheden en konstant udfordring.

- Men det er afgørende, at regeringens mål understøttes af solide investeringer i elnettets kapacitet, pålidelige tidsplaner for nettilslutning og markedsstrukturer, som kan levere resultater. Branchen er klar til at investere og levere en robust energiforsyning hurtigt, og det er afgørende, at infrastrukturen og processerne er på plads og klar til at understøtte udviklingen, da vi ellers løber panden mod en mur, siger TJ Hunter.

Skub i investeringer

Købet af Garreenleen sætter yderligere skub i Ørsteds investeringer i vedvarende energi i Irland og kommer i forlængelse af Ørsteds første irske solenergiprojektet Ballinrea nær Carrigaline i Cork. 

Ballinrea forventes idriftsat inden udgangen af 2025 og vil kunne forsyne op mod 16.000 irske hjem med strøm. 

Ørsted har i øjeblikket 360 MW landvind i Irland, hvilket er nok til at forsyne 230.000 husstande med strøm.

Ørsteds irske hovedkvarter i Cork beskæftiger knap 100 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079