23948sdkhjf

Netselskab investerer trecifret millionbeløb i elnettet i Hillerød

Nyt sygehus, et erhvervsliv i rivende udvikling og en by med vokseværk. 

Forandringerne i Hillerød stiller store krav til områdets elnet, og derfor er netselskabet Radius nu klar med en investering på mere end 200 mio. kr. over de kommende år, som skal modernisere og fremtidssikre byens elnet.

Investeringen omfatter blandt andet køb af grund, opførelse af transformerstation og indkøb af komponenter til forstærkning af elnettet.

Funktionschef i Radius, Frederik Dalgård Andersen, fortæller, at investeringen ikke blot imødekommer det øgede behov lige nu, men også har til hensigt at løfte kapaciteten i elnettet, så området er stærkt rustet til den udvikling, som byen kigger ind i.

- Der sker jo rigtig meget i Hillerød lige nu, og i den forbindelse er det vigtigt, at man har øje på den kritiske infrastruktur. Med denne investering sikrer vi i Radius, at Hillerød fortsat har et stærkt elnet, der kan følge med udviklingen og den øgede elektrificering, som vi ser i samfundet, siger Frederik Dalgård Andersen. 

Radius dækker sammen med søsterselskabet Cerius størstedelen af elnettet i Østdanmark. 

To milliarder

Netselskaberne planlægger årlige investeringer for op mod 2 mia. kr. frem mod 2030 for at styrke elnettet.

Det skal blandt andet ruste nettet til flere tilslutninger af fjernvarmeværker, industri, solcelleanlæg, vindmølleparker og imødekomme det øgede elforbrug i takt med den generelle omstilling fra fossile brændsler.

- Den grønne omstilling har taget fart, og der har vi som netselskaber en bunden opgave i at sikre, at infrastrukturen kan følge med. Her kan elkunderne hjælpe til ved at fortsætte med at fordele deres elforbrug ud over alle døgnets timer, så vi udnytter nettet bedst muligt, siger Frederik Dalgård Andersen.

Energistyrelsen forventer, at Danmarks elforbrug mere end fordobles fra 2022 til 2030, og fra 2022 til 2050 forventes næsten en seksdobling.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kampen om vanvidsbonusser: Professor venter sejr til ansatte
Vestas napper ordre i Argentina
PtX-fabrik får stor milliongaranti
Vestforbrænding jubler over stor interesse for fjernvarme
Endnu et år med tocifret vækst hos Niras
Norlys og Siemens Energy vil rejse 300 millioner til nyt energimuseum
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.125