23948sdkhjf

Godt nyt for mølleproducenterne

Torsdagens udmelding, om at man fra politisk side vil fastholde en høj støtte til husstandsvindmøller, vækker optimisme blandt mølleproducenterne.
Da et flertal i Folketinget kort før jul valgte at ændre støtten til solceller kom husstandsvindmøllerne i klemme. Loven, som solcellerne falder ind under, berører nemlig alle små vedvarende energianlæg – herunder også husstandsvindmøller. Men i modsætning til solcellerne er husstandsvindmøllerne ikke faldet i pris, og dermed gjorde lovændringen dem til en mindre attraktiv investering.

Læs også:Forsat høj støtte til husstandsvindmøller

Men nu er partierne bag energiforliget blevet enige om at fastholde en høj støtte til husstandsvindmøller, og det betyder, at udbygningen med de små vindmøller kan fortsætte.

Mulighed for flere arbejdspladser
Hos Thy Windpower, der producerer Thy Møllen, forventer man, at det kan lede til nye arbejdspladser i branchen.

- Det kommer til at betyde meget for os i arbejdspladser for det giver os ro til at få hjemmemarkedet op og stå og på sigt skabe noget eksport, siger direktør hos Thy Windpower, Leif Pindholdt, til P4 Midt&Vest.

- Vi har ikke solgt en eneste mølle siden november, men nu skruer vi op for blusset, lyder det videre fra direktøren.

Virksomheden har indtil videre ordre på 100 møller, som skal opstilles i år, og ifølge P4 Midt&Vest forventer direktøren, at der kommer et boom på det engelske marked med op mod 400.000 husstandsmøller.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079