23948sdkhjf

Danstoker overvejer millioninvesteringer i Herning

Den indisk-ejede koncern diskuterer lige nu, om der skal investeres 10-30 mio. kr. i produktionen i Danmark.
Indiske Thermax overtog Danstoker i 2010, og målet er en fordobling af omsætningen i 2015. Det mål er man godt på vej mod at nå, men det kræver også, at fabrikken i Birk ved Herning er gearet til væksten. Det skriver magasinet Vækstjylland.

Derfor er administrerende direktør Jan Enemark lige nu i dialog med de indiske ejere om en storstilet investeringsplan, der kan betyde, at der postes 10-30 mio. kr. i den danske fabrik i de kommende år. Der er nemlig ingen tvivl om, at produktionen i Birk skal fastholdes og udvikles.

- Vi har opbygget en knowhow her, som er svær at flytte. Der har været gjort forsøg med at etablere en produktion i Tyskland, men den kompetence, der er opsamlet for nogle produktgrupper, kan man ikke etablere et andet sted, siger Jan Enemark til Vækstjylland.

I de seneste to år er omsætningen steget med 40 procent hos Danstoker, og bundlinjen er steget endnu mere. Indtjeningsstigningen skyldes, at Danstoker har haft stort fokus på effektiviseringer og automatiseringer af produktionen. For eksempel har man på fabrikken i Birk formået at hæve antallet af effektive arbejdstimer fra 2.500 til 3.400 om ugen.

Men ifølge Steffen Enemark kræver det udvidelser af produktionsapparatet, hvis væksten skal fortsætte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08