23948sdkhjf

Østjysk Energi investerer i nye elmålere fra Kamstrup

Østjysk Energi i Odder har indgået kontrakt med Kamstrup om levering af 30.000 elmålere og et trådløst aflæsningssystem.
Det nye system til intelligent elmåling skal bidrage til at optimere driften af forsyningsnettet. Installationschef, Brian Hansen, fra Østjysk Energi begrunder valget af Kamstrups løsning med, at det nye Omnia-system indeholder en række forbedringer, som vil have betydning for Østjysk Energis fremtidige forretning og forsyningssikkerhed:

- Vi har både set på systemets brugervenlighed, stabilitet og sikkerhed, og især med hensyn til datasikkerhed er det utrolig vigtigt at være på forkant. Men det vi i særlig grad har fokuseret på er, at systemet er nemt at driftsoptimere og vedligeholde. Vi får et langt bedre overblik over systemet og dermed lettere ved at foretage fejlfinding på områder med manglende kontakt.

Giver nye muligheder
Det har for Østjysk Energi været afgørende at investere i ressourceoptimering. De nye målere indeholder en høj grad af intelligens, så de blandt andet ved installation selv giver sig til kende i systemet. Det sparer en stor del af installationstiden.

- Og så får vi på grund af, at systemets intelligens er lagt helt ud i målere og koncentratorer, et meget mere detaljeret billede af lavspændingsnettet. Der er blevet sat mange solceller op i vores område, og det giver nogle udfordringer, som målerne skal kunne håndtere. Nu får vi mulighed for at modtage alarmer og lægge grænser ind i måleren, så vi kan overvåge spændingskvaliteten.

På sigt vil Østjysk Energi kunne præsentere forbrugsinformationer for kunderne i et brugervenligt format. Ifølge selskabet er det planen, at forbrugerne skal have adgang til at se deres forbrugsmønster ned til kvartersværdier via en hjemmeside. På lidt længere sigt skal kunden naturligvis have mulighed for at se sine data i realtid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093