23948sdkhjf

Jobkrisen forsætter i 2013

Hver tredje virksomhed vil fyre i 2013, det viser ny undersøgelse foretaget blandt landets topchefer.
679 af Danmarks topchefer har deltaget i en ny konjunkturundersøgelse, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen – en undersøgelse, der viser, at jobkrisen - i modsætning til regeringens forventninger - vil tage til i styrke i 2013.

35 procent af topcheferne regner med at skulle skære i antallet af ansatte i de kommende måneder, mens kun 17 procent forventer at ansætte nye medarbejder. Dermed er udsigterne til job de dårligste i tre år, skriver Børsen.

- Det tegner jo et relativt dystert billede. Det så selvfølgelig værre ud, da finanskrisen satte ind, men de sidste tal her er jo ikke i den rigtige retning, og det er ikke noget, der understøtter et optimistisk billede, siger tidligere overvismand Torben M. Andersen, professor ved Aarhus Universitet, til Børsen.

Undersøgelsen viser, at det især er industrien og engros- og detailhandlen, der vil forsætte med at fyre i de kommende måneder, mens den eneste branche, der står til at ansætte i større antal er inden for informations- og kommunikationsteknologi. Her forventer 38 procent af virksomhederne at ansætte i de kommende måneder, mens kun 28 procent forventer at afskedige medarbejdere. Det skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078