23948sdkhjf

Ingen støtte til sjællandske biogas-projekter

Et flertal af fynske og jyske biogasprojekter er blevet tilgodeset med støttekroner fra NaturErhvervstyrelsen, mens de sjællandkse ansøgere har fået afslag.
Det skriver Dagbladet Ringsted ifølge P4 Sjælland.

Fem sjællandske ansøgere har søgt om støtte til etablering eller udvidelse af store biogas-anlæg – og alle fem har fået afslag på støtten. Men på Fyn og i Jylland har biogas-projekterne haft mere vind i sejlene. Her har 16 store biogas-projekter nemlig fået del i NaturErhvervstyrelsens støttekroner.

Selvom flere af de sjællandske ansøgere føler sig forbigået, understreger Jess Jørgensen, teamleder i Center for projekttilskud under NaturErhvervstyrelsen, ifølge P4 Sjælland, at den geografiske skævhed er en tilfældighed.

- Vi har faktisk reflekteret over det efter tilsagnene og afslagene var givet. Men vi har ikke haft nogen landsdelskvoter at gå efter. Vi har udelukkende set på, hvilke projekter, der var mest realistiske og mest omkostningseffektive inden for den toårige tidsramme, der var sat. Vi er gået efter de bedste projekter, siger teamlederen.

Af de 18 sjællandske ansøgninger om støtte til ”supplerende investeringer” i forbindelse med etablering af biogas-anlæg har kun fem fået tilsagn om støtte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082