23948sdkhjf

Naturgasselskaber justerer prisen

Tre af landets større naturgasselskaber skal efterregulere naturgaspriserne for en femårig periode.
DONG Energy Gasforsyning har i årene 2007 til 2011 opkrævet for lidt hos sine forsyningspligtkunder – de kunder der ikke selv har valgt leverandør - mens HMN Gassalg og Naturgas Fyn har opkrævet for meget. Derfor skal selskaberne nu efterregulere naturgaspriserne, oplyser Energitilsynet.

DONG Energy Gasforsyning har frem til udgangen af 2011 opkrævet ca. 850 kr. for lidt hos hver enkelt af selskabets forsyningspligtkunder, mens HMN Gassalg har opkrævet ca. 130 kr. for meget, og Naturgas Fyn Forsyning har opkrævet ca. 400 kr. for meget hos hver enkelt af selskabets forsyningspligtkunder.

Den nye afgørelse er truffet, efter at Energitilsynet tidligere har fået underkendt en afgørelse om selskabernes forsyningspligtpriser i Energiklagenævnet. Efterfølgende har sekretariatet udviklet en metode, der bl.a. omfatter en analyse af selskabernes omkostninger til gasindkøb, gaskontrakter, administration, finansiering, afskrivninger og skat for at kunne fastlægge, om selskabernes overskud på forsyningspligtaktiviteter er rimelige. Det oplyser Energitilsynet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.103