23948sdkhjf

SEAS-NVE har leveret energi til sjællænderne i 100 år.

I dag er det præcis 100 år siden, at Sydsjællands Elektricitets Aktieselskab, SEAS, blev grundlagt.
Andelsselskabet Nordvestsjællands Elektricitetsværk, NVE, blev grundlagt året efter. Faktisk næsten præcis et år senere, den 20. december 1913.

Mens SEAS blev grundlagt af Niels Jørgen Andersen, blev NVE grundlagt af navnefællen Jørgen Andersen, og de to gange Andersen var pionererne bag elektrificeringen af Sjælland.

SEAS-NVE er som bekendt blevet til gennem en fusion af SEAS og NVE, og viderefører arven efter begge grundlæggerne. SEAS-NVE har derfor valgt at gøre hele 2013 til et jubilæumsår, hvor der bliver fokuseret på de stolte traditioner og kigget frem mod de næste 100 år, det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- SEAS-NVE har i 100 år skabt tryghed for, at andelshaverne altid har strøm i kontakten. Vores opgave de kommende år bliver både at hjælpe andelshaveren og regionen igennem den grønne omstilling og at sætte andelshaveren og regionen på det digitale danmarkskort, siger administrerende direktør Jesper Hjulmand, SEAS-NVE, og fortsætter:

- SEAS-NVE er en fusion, og vi er virkelig lykkedes med at skabe en fælles kultur med det bedste fra begge virksomheder, så for os er det helt naturligt at fejre begge pionerer bag elektrificeringen af Sjælland, Lolland og Falster.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079