23948sdkhjf

DONG spænder ben for Energiby

Ved at bygge verdens største havvindmølle i Østerild Testcenter i stedet for som planlagt ved Frederikshavn gør DONG det svært for energibyen at komme i mål til tiden.
Energibyen Frederikshavn har som målsætning, at være 100 procent forsynet af vedvarende energi på el-, varme- og transportområdet inden 2015, men med DONGs beslutning om at opføre verdens hidtil største havvindmølle i Østerild i stedet for – som oprindelig planlagt – i Frederikshavn, bliver det svært for energibyen at nå sit mål inden for den planlagte tid.

Læs også: Fremrykker samarbejde om 8 MW-mølle

- Møllerne har været en fuldstændig afgørende del af vores strategi, og vi var så tæt på målet. Nu kniber det med tiden, siger en skuffet kommunaldirektør, Mikael Jentsch til P4 Nordjylland.

Kommunaldirektøren har ifølge P4 Nordjylland en forhåbning om, at klima-, energi- og bygningsministeren vil sørge for, at der alligevel bygges vindmøller ved Frederikshavn, selv om der skal findes en anden aktør end DONG Energy. Men der er umiddelbart ikke meget, der tyder på, at ministeren vil indfri det håb.

- Jeg kan desværre ikke gøre så meget, da der er tale om et forretningsmæssigt anliggende mellem DONG og Vestas, siger Martin Lidegaard til P4 Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125