23948sdkhjf

Fremrykker samarbejde om 8 MW-mølle

Dong Energy fremrykker samarbejde med Vestas om test af V164-8,0 MW prototypemøllen i Østerild.
Dong Energy og Vestas har tirsdag indgået en samarbejdsaftale om test af Vestas’ V164-8,0 MW vindmølle på Østerild testcenter i Danmark. Dong kommer gennem aftalen til at deltage i udviklingen af møllen tidligere end oprindelig planlagt. Formålet for Dong er at sikre indgående indsigt i og erfaring med møllen på et tidligt stadie.

Som følge af det styrkede samarbejde og tidligere adgang til relevante testdata fra Østerild testcenter, har Dong Energy besluttet ikke at opføre V164-8,0 MW som et test- og demonstrationsprojekt i Frederikshavn. Baggrunden er, at hovedparten af de tests som Dong planlagde at udføre i forbindelse med Frederikshavn demonstrationsprojektet allerede er inkluderet i det testprogram, som Vestas planlægger at gennemføre i Østerild testcenter.

- Samarbejdet med Vestas om V164-8,0 MW møllen er meget spændende. Vi ser frem til at give vores input til udviklingen af Vestas’ næste generations vindmølle, da store møller, dedikeret til at kunne stå på havet er et vigtigt skridt hen imod en mere konkurrencedygtig havvindmølleteknologi, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør for Dong Energy, og fortsætter:

- Vi går positivt ind i samarbejdet med Vestas. Vi har en ambition om at nedbringe omkostningerne ved vedvarende energi inden for en overskuelig fremtid, og V164-8,0 MW vindmøllen kan potentielt være et solidt bidrag til at nå dette.

Intensiverer arbejdet
Deltagelsen i prototypemøllen på et tidligt stadie vil bygge videre på samarbejdet mellem Dong Energy og Vestas.

- Jeg er meget glad for at se, at den mest erfarne havmølleoperatør, Dong Energy, så aktivt træder ind i de fremtidige test af V164-8,0 MW vindmøllen. Vindmøllen er en fantastisk mulighed for begge virksomheder, og det at Dong Energy er så tæt involveret i testaktiviteterne er meget værdifuldt for os begge, siger Ditlev Engel, administrerende direktør i Vestas.

- Jeg ser frem til at kvittere for den tillid, Dong Energy har valgt at vise Vestas og vores næste generation havvindmølle ved at yderligere intensivere vores samarbejde.

Vestas forventer, at den første mølle vil blive opført og nettilsluttet i Østerild testcenter i andet kvartal 2014. Såfremt testresultaterne er positive, kan det give anledning til yderligere tests og eventuelt kommercielt samarbejde mellem de to virksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173