23948sdkhjf

Vattenfall dropper vindmølleprojekt

Sjælden rovfugl er skyld i, at Vattenfall nu må skrinlægge planerne om fem vindmøller ved Tamholt syd for Frederikshavn.
Det skriver Nordjyske.dk.

Vindmøllevinger risikerer at ramme den sjældne rovfugl ”rød glente”, der blandt andet yngler i området ved Tamholt i Frederikshavn Kommune. Derfor må Vattenfall nu af hensyn til den truede fugleart droppe en planlagt etablering af fem vindmøller i området.

Det sker efter at Vattenfall Vindkraft har gennemgået et eksternt udkast til en VVM-redegørelse om påvirkningen af miljøet i det område, hvor den fredede røde glente yngler, skriver Nordjyske.dk.

- Vi har mødt mange udfordrende ”bump på vejen” mod realiseringen af projektet ved Tamholt, og vi har taget hånd om udfordringerne og løst alle dem, vi er stødt på. Men udfordringen med den røde glente er den eneste, vi ikke kan klare, siger projektleder i Vattenfall, Hans Jakob Martinsen, til Nordjyske.dk.

Vindmølleprojektet har undervejs mødt modstand fra ”Protestgruppen mod Vindmølleprojekt Tamholt”, men projektlederens overordnede opfattelse er, at der har været en stor lokal opbakning til projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093