23948sdkhjf

Tre selskaber prækvalificeret til kystnære havvindmøller

Wpd Hofor Danish Offshore Consortium, European Energy Nearshore Consortium og Vattenfall Vindkraft kan byde på at bygge op til 350 MW havvindmøller i det kystnære udbud.
Energistyrelsen modtog fem ansøgninger, hvoraf tre bydere er blevet godkendt til at deltage i de kommende udbudsforhandlinger.

Det har været et krav i prækvalifikationsrunden, at byderne har kunnet dokumentere, at de lever op til visse tekniske og finansielle krav til at kunne deltage i udbuddet om at bygge havvindmølleparkerne. Kravene til prækvalifikation har været sat på et niveau, som skal sikre, at det er kvalificerede bydere, der får mulighed for at byde, så projekterne gennemføres til tiden og i rette kvalitet.

Da de kommende kystnære havvindmølleparker er af en mindre størrelse end Horns Rev 3 havvindmøllepark, er kravene på nogle områder sænket for dermed at tiltrække nye bydere til havvindmøllemarkedet. Målet har været at fremme konkurrencen både ved dette udbud og ved fremtidige udbud af havvind.

Det er Energistyrelsens vurdering, at denne strategi har bidraget til, at to af de tre prækvalificerede bydere er nytilkomne i de danske havvindmølleudbud.

Udbuddet af kystnære havvindmøller er på 350 MW i alt, og der er seks områder fordelt i de danske farvande, der konkurrerer om parkerne. Der må maksimalt være 200 MW i hvert område, undtagen på Bornholm, hvor der maksimalt må være 50 MW. Dermed ventes kun nogle af områderne at blive udnyttet. Hvilke områder, der vil blive udbygget, afgøres med afslutningen af udbuddet i foråret 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078