23948sdkhjf

Glas til solceller får prestigefyldt vækstpris

Sunarc Technology blev kåret som Entrepreneur Of The Year 2012 i kategorien Cleantech.
Sunarc Technology, som producerer glas til blandt andet solcelleanlæg, er en robust virksomhed, der har formået at reducere sine risici i en tid og på et forretningsområde, som er meget følsomt over for økonomiske konjunkturer og energipolitiske prioriteringer.

- Sunarc Technology har skabt et overfladebehandlingsprodukt, der kan øge fødevareproduktionen i drivhuse med hele 25 procent - og dette vel at mærke uden at være til skade for omgivelser og miljø. Glasoverfladebehandlingen har ligeledes en kolossal effekt på optagelsen af energi i solpaneler, hvilket åbner op for helt nye markeder og muligheder. At kalde Sunarc Technologys produkt for en ”grøn revolution” er ingen underdrivelse. Med en visionær opfinder – hvis hjerte banker for samfundsnytte – og et produkt, der har været 15 år i støbeskeen, har Sunarc Technology vundet juryens hjerter og løb derfor med sejren som årets vinder i Cleantech, udtaler Carsten Collin, direktør for Entrepreneur Of The Year.

Lys idé bag virksomhedens succes
Sunarc Technology står bag en teknologi, som må betragtes som et gennembrud på markedet for antirefleksbehandet glas. Glasset øger udnyttelsen af solens energi, så elproduktionen fra solceller øges kraftigt. Sammen med virksomhedens robuste og jordnære strategi har dette givet varige økonomiske resultater.

Hos Dansk Erhverv glæder man sig over, at feltet af virksomheder i år har spændende koncepter som deres forretningsmæssige udgangspunkt samt er stærke på vækst.

- Det er glædeligt for dansk erhvervsliv, at der er gode væksthistorier som Sunarc Technology at lade sig inspirere af. Det er meget positivt, særligt i disse krisetider, at vi har nogle entrepreneurer, der kan vise vejen til vækst, udtaler Ulla Brandt, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Forretningsdrevet cleantech i verdensklasse
Virksomheden startede sin produktion for 15 år siden i en lade i Herfølge med testlaboratorium i husets køkken, hvor eneste medarbejdere var entreprenørens kone og hans bedste ven. Sunarc Technology fik sine første kunder blandt solpanelfabrikanter og drivhuslandmænd, og dermed var vejen banet for vækst.

I 2009 etablerede Sunarc Technology nye produktionslinjer i Europa og i Asien i tæt samarbejde med store kunder, der nu blev samarbejdspartnere. I dag er virksomheden en professionel teknologileverandør, der sammen med en ny kinesisk partner bidrager til øget energi- og fødevareproduktion til over en milliard mennesker – og det uden negative klimapåvirkninger.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.08