23948sdkhjf

CLEVER og ABB i ny kontrakt om ladestationer

Elbiloperatøren CLEVER har netop indgået aftale med den globale teknologileverandør ABB om levering af 50 nye hurtiglade-stationer.
Allerede i sidste uge blev de første hurtiglade-stationer leveret og sat op og resten følger i løbet af de kommende måneder.

- Vi er glade for at få en aftale med endnu en storleverandør. Vi er i CLEVER i fuld gang med at udvikle et system, som kan implementere hardware fra forskellige leverandører. Det gør det muligt for os at shortliste de rigtige produkter til den bedste pris – og det er såvel kvalitetsmæssigt som prismæssigt til glæde for vores kunder, fortæller Lars Bording, adm. direktør i elbiloperatøren CLEVER.

CLEVER står bag Danmarks første landsdækkende ladenetværk til elbiler, der åbnede 1. juni i år. Ladenetværket består af mere end 70 offentligt tilgængelige ladestandere fordelt over hele landet – heraf 25 hurtiglade-stationer, hvor man på 20-30 minutter kan lade sin elbil op. Hurtigopladning er i følge CLEVER den fortrukne teknologi til opladning af elbiler og udset som fremtidens rækkevidde-forlænger for elbilerne. Alle elbiler kan lade på CLEVERs ladenetværk, idet det både består af ladestandere og hurtiglade-stationer.

- Med 50 nye hurtiglade-stationer bliver CLEVERs landsdækkende ladenetværk endnu mere fintmasket til glæde og gavn for vores kunder. Nu får man som elbilist endnu nemmere ved at komme rundt og køre langt, samtidig med at det generelt skaber tryghed, at der er et vidt udbredt og velfungerende netværk, fortæller Lars Bording.

Kunder kan være sikre på at lade
Selve aftalen er en rammeaftale om, at ABB også kan levere IT-service og fysisk service til hurtiglade-stationen, og når valget er faldet på ABB som leverandør hænger det blandt andet sammen med, at ABB også har kunnet love en meget høj oppetid på hurtiglade-stationen.

- Der er kun én ting, der er værre end ikke at have en lademulighed – og det er at komme frem til en lader, der er ude af drift. Vi er derfor glade for, at vi har fundet en leverandør, der har så godt et koncept, at de kan bakke det op med en oppetidsgaranti på 99,9 procent, lyder det fra Lars Bording.

ABB, der også har leveret hurtiglade-stationer til bl.a. det norske, hollandske og estiske marked er glade for aftalen.

- Vi ser et stort potentiale for elbiler i netop Danmark. Det er oplagt at anvende elbil både geografisk for den enkelte bilist, og samfundsøkonomisk fordi elbilens batteri kan være med til at aftage og lagre de stigende mængder vindenergi. Med et vidtforgrenet netværk af hurtiglade-stationer tror vi, at endnu flere vil vælge elbil, og at der ligger et stort potentielt marked forud for os som leverandør, siger Per Rømer Kofod, Vice President for Smart Grids i ABB Danmark.

Aftalen omfatter som udgangspunkt en ordre på 50 hurtiglade-stationer leveret i 2012, og rummer også mulighed for senere levering af AC-ladestandere og hjemmeopladere.

Fakta om ABB’s hurtiglade-koncept
• Hurtiglade-stationen Terra 51 er udført i rustfrit stål og leveres i særlig nordisk version, tilpasset det nordiske klima.
• Hurtiglade-stationerne leveres med 50 kW DC CHAdeMO-stik
• Alle ladere er internetopkoblet og hurtiglade-stationens intelligente software gør, at den kan overvåges og styres via fjernkontrol.
• ABB har en landsdækkende 24/7 serviceorganisation
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078