23948sdkhjf

SE på opkøb

Energikoncernen har købt tv- og internetudbyderen Stofa fra den svenske kapitalfond Ratos.
Opkøbet har en værdi af 1,9 mia. kr., og med købet vil SE forstærke både sin forretning inden for internet og tv samt den samlede koncerns lønsomhed generelt. SE bliver dermed en af de største udbydere af tv og internet i Danmark.

- Vi har forhandlet en fornuftig aftale på plads med Stofas svenske ejere Ratos. Med de resultater, Stofa har leveret de seneste år, er vi sikre på, at Stofa i kombination med vores eksisterende tilbud bliver en rigtig fornuftig forretning. SE og Stofa har hver især nogle stærke kompetencer, dygtige medarbejdere med kundeorienterede kulturer samt stærke tekniske platforme, der gensidigt forstærker hinanden. Det skal vi bygge videre på, udtaler Niels Duedahl, administrerende direktør i SE.

SE har de senere år oplevet en solid vækst og håber med opkøbet af Stofa at kunne tage et stort skridt videre mod koncernens mål om at være den mest lønsomme aktør i den danske energisektor, med en forventet omsætning i 2015 på 5 mia. kr. og et overskud fra den primære drift på mere end 1 mia. kr.

- Vi vil med opkøbet af Stofa sikre en fortsat bundsolid forretning, og med styrkede pengestrømme fra driften bliver vi i stand til at fortsætte de forgangne års betydelige investeringer i el-nettet, fiberbredbånd, vindmøller mm.; men nu alene for penge tjent på den årlige drift, forklarer Niels Duedahl.

Købet af Stofa er betinget af, at SE´s repræsentantskab godkender handlen på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 13. november og konkurrencemyndighederne herefter godkender købet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094