23948sdkhjf

Sidste chance for vindmølleprojekt ved Kastrup-Tiset Enge

Projektmageren Momentum, som står bag den stærkt forsinkede og omstridte vindmøllepark Kastrup-Tiset Enge ved Gram gør nu et sidste forsøg på at opnå lokal opbakning til projektet - i første omgang fra en stor gruppe af områdets nuværende vindmølleejere.  

Det skriver JV  i dag. 

Projektmagerne fra Momentum håber at kunne samle opbakning til en ansøgning om et fælles vindprojekt, som skal afleveres til Haderslev Kommune senest til juni.

Blandt andet er Momentum i gang med at drøfte vilkårene for nedtagning af 14 af de 17 eksisterende møller i området og et samarbejde med møllernes nuværende ejere om opstilling af de 17 planlagte 2.0 MW-vindmøller i det udlagte vindenergi-område. 

Håbet er, at et øget lokalt økonomisk medejerskab vil kunne bane vej for projektet, som vil kunne dække elforbruget hos cirka knap 60 pct. af Haderslev Kommunes 26.668 husstande.

Ifølge JV afventer et stort flertal af medlemmerne i teknik- og klimaudvalget resultaterne af den dialog. Nye Borgerliges repræsentant i udvalget vil ikke vente længere og stemte imod indstillingen.

Politikerne har bedt Momentum om, at projektansøgningen ligger inden udgangen af juni, hvorefter de nikker ja eller nej til at sætte gang i den nødvendig planlægning, som kan bane vej for de 17 nye møller.

Vindmølleparken har været 10 år undervejs og har skilt naboer og skabt dyb frustration og splid i lokalområdet og som stadig skaber usikkerhed.

Et lokalt borgerinddragelsesprojekt gennemført af firmaet Deltager Danmark har hen over vinteren afdækket og dokumenteret lokalbefolkningens bekymringer og forhåbninger til et muligt vindmølleprojekt.

Det har ført til en række råd og anbefalinger bl.a. om en tydelig tidsplan og en simpel proces og kriterier for kompensation for de nærmeste naboer.  Endelig bør Haderslev Kommune spille en mere aktiv rolle uanset om projektet godkendes eller afvises. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ophugning af offshore-konstruktioner 100-dobler overskud på et år
Danmarks største leverandør af overskudsvarme tilbage på fuldt blus
Vindmøllernes Grauballemand på vingerne igen
Mistede 80 millioner på elregningen: Nu vil Jørn have styr på energi-sektoren
Cowi vil bygge Danmarks energiø i Nordsøen
Vestas væltet af tronen som verdens største vindmølleproducent
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.142