23948sdkhjf

Ukyndige solcellemontører skader tagene

Det får nu blandt andet VE-Byg og Dansk Solcelleforening til at advarer imod de inkompetente solcellemontører.
Salget af solcelleanlæg er eksploderet. På bare et år er antallet af installerede solcelleanlæg steget fra under 5.000 til mere end 30.000 anlæg. Men desværre er det ikke alle solcellemontører, der er lige kompetente, og det har medført tagskader for en række af de danskere, der har investeret i den grønnere energiform. Det skriver Politiken.

- Nogle gange er tagene ikke stærke nok til at bære vægten af solcelleanlægget, andre gange slipper der vand ind, siger Torben Kaas, der er formand for interesseorganisationen VE-Byg under Dansk Byggeri, til Politiken.

Han mener, at danskernes enorme interesse for solceller har åbnet muligheder for foretagender, man bør være varsom med.

- Folk kan bestille en container solceller hjem fra Kina og sætte dem op på andre folks huse uden at vide noget om hverken huse eller solceller. Bagefter kan de bare lukke virksomheden, og så er de væk fra risikoen, siger Torben Kaas til Politiken.

Problemet er et skævt fokus
Ifølge formanden i Dansk Solcelleforening, Signe Antvorskov Krag, er det imidlertid ikke kun de små, useriøse firmaer, der har haft problemer med at montere rigtigt. Hun mener ifølge Politiken, at problemet er, at solcellemarkedet hovedsageligt har fokuseret på panelernes kvalitet og pris og ikke på, hvordan de bedst mulig sættes op.

- Markedet har især været fokuseret på teknologien og ikke så meget på, hvordan den kunne integreres på danske tage, siger Signe Antvorskov Krag til Politiken, og understreger, at solcelleforeningen allerede for et år siden efterlyste større bevågenhed på montering.

Dansk Solcelleforening er nu sammen med Teknologisk Institut, Dansk Standard og Energistyrelsen ved at udarbejde retningslinjer for, hvordan man skal montere solceller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096