23948sdkhjf

NKT lander ordrer for 15 milliarder

NKT er blevet tildelt tre turnkey kabelprojekter til IJmuiden Ver og Nederwiek Offshore Wind Zones i Holland.

Projekterne har en samlet ordreværdi på cirka 2 mia. euro – svarende til knap 15 mia. kr. (cirka 1,9 mia. euro i standard metalpriser). Det gør ordrerne til den største kombination af ordrer, der nogensinde er modtaget hos NKT.

Vindzonerne er placeret i den hollandske del af Nordsøen, hvor den hollandsk-tyske netoperatør TenneT er ved at forberede tilslutningen af flere havvindmølleparker. NKT skal designe, producere, installere og idriftsætte cirka 1.700 kilometer 525 kV XLPE-højspændingskabler baseret på jævnstrømsteknologi (HVDC), der dækker både on- og offshore kabler til projekterne Beta, Gamma og Nederwiek 2 med en samlet kapacitet på 6 GW.

NKT’s administrerende direktør Alexander Kara siger:

- Jeg er meget tilfreds med ordren, som bekræfter vores stærke position på markedet for højspændingskabler og fortsætter vores langvarige samarbejde med TenneT. Jeg er begejstret for, at vores førende turnkey-ekspertise inden for 525 kV XLPE HVDC-teknologi resulterer i, at NKT er den første kabelproducent, der anvender denne teknologi til søkabler. Vi bifalder også, at TenneT øger sit fokus på bæredygtighedsfaktorer ved at indføre environmental cost indicators i projekterne med det formål at reducere det samlede CO2-aftryk fra kablerne.

For at mindske CO2-udledningen planlægger NKT delvist at bruge genanvendt metal til de elektriske ledere og fremstille kablerne på højspændingsfabrikken i Karlskrona i Sverige, som anvender vedvarende elektricitet.

Produktionen af strømkablerne til de tre projekter er planlagt til at starte mellem 2024 og 2027 med forventet idriftsættelse i 2028-2030.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kampen om vanvidsbonusser: Professor venter sejr til ansatte
Vestas napper ordre i Argentina
PtX-fabrik får stor milliongaranti
Vestforbrænding jubler over stor interesse for fjernvarme
Endnu et år med tocifret vækst hos Niras
Norlys og Siemens Energy vil rejse 300 millioner til nyt energimuseum
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.562