23948sdkhjf

Vestas tæt på kæmpe ordre på 1,6 GW havvind

Den danske vindmølleproducent Vestas er blevet valgt som foretrukken leverandør til den 1,6 GW store Nordseecluster-havmøllepark.

Nordseecluster, der skal opføres af et joint venture bestående af RWE og Northland Power, er en klynge bestående af fire forskellige projekt-sites ved øen Juist i den tyske del af Nordsøen.

Hvis ordren bliver fast og ubetinget, skal Vestas levere 104 styk V236-15.0 MW-vindmøller, og får desuden en flerårig serviceaftale.

- Vi er stolte over at annoncere denne foretrukken leverandør-aftale med RWE og Northland Power, to vigtige partnere, om sammen at understøtte de tyske energimål og sikre energiforsyningen. Når den er færdig, vil Nordseecluster bidrage markant med ren strøm til det tyske net, siger Nils de Baar, president for Vestas Northern & Central Europe.

Nordseecluster skal efter planen opføres i to faser. Der er lige nu ansøgt om tilladelse til at opføre to vindmølleparker med en samlet kapacitet på 660 MW. Her forventes installationen af vindmøllerne at begynde i 2026, og vindmølleparkerne at være i drift i 2027.

Anden fase på samlet 900 MW forventes at skulle udbydes via auktion senere i år. Her forventes de første vindmøller installeret i 2028, og begge projekter skal efter planen være i fuld drift i 2029.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Masser af nye solcelleprojekter i støbeskeen efter flot 2022
Kommune beder Energinet om at udvide arealet til energiøens landanlæg af nabohensyn
Fabrik vil være selvforsynende med solceller, men kommunen tøver
Kronjysk fjernvarme skal bindes sammen
Økonomiudvalg kræver potentiel ny drejebog for megaanlæg skærpet
Milliardordre til NKT
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.516