23948sdkhjf

Danske universiteter og Energistyrelsen var også ramt af hackerangreb

En styrelse og tre universiteter bekræfter, at de har været udsat for angreb

Seks danske universiteter og fire myndigheder har angiveligt været angrebet af hackergruppen Anonymous Sudan.

Det skriver gruppen på det sociale medie Telegram, hvor de også har taget ansvaret for et tidligere hackerangreb mod Københavns Lufthavn og søndagens nedbrud på hjemmesider i Region Hovedstaden.

Angrebene på de seks universiteter og fire myndigheder skulle være udført torsdag og søndag i sidste uge. Indtil videre kan Energistyrelsen og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Københavns Universitet og Aalborg Universitet bekræfte, at de har været udsat for hackerangreb, oplyser de til TV 2 Kosmopol.

I Energistyrelsen betød angrebet, at hjemmesiden var nede i omkring en time mellem klokken 16.50 og 17.40 søndag.

På DTU var to servere nede i henholdsvis et og tre minutter mellem klokken 7.39 og 7.44 torsdag morgen, hvilket betød, at enkelte brugere kan have fået en fejlmelding på hjemmesiden.

På Københavns Universitet var angrebet også kortvarigt, og det var universitetets intranet, der blev ramt. Aalborg Universitet oplyser, at deres hjemmeside også blev angrebet, men at den ikke blev påvirket af det.

Roskilde Universitet (RUC), der også skulle have været udsat for angreb, oplyser til TV 2 Kosmopol, at universitetet ikke har været udsat for noget angreb.

De pågældende angreb har været såkaldte overbelastningsangreb, som ikke er særlig skadelige, lyder det fra professor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet og landstræner for cyberlandsholdet, Jens Myrup Pedersen.

Det sker ved at en masse hackede computer, kameraer og andre enheder bliver brugt som en hær, der skal overbelaste en hjemmeside, så den laver fejlmelding.

- Man tager hjemmesiderne midlertidigt ned, men de er oppe at køre igen, så snart angrebet er ovre. Man har altså ikke hacket sig ind i et system og eksempelvis fået adgang til personfølsomme oplysninger, siger Jens Myrup Pedersen til TV 2 Kosmopol.

Så det har været mere ”træls”, end det har haft egentlig betydning, understreger han.

- Det handler om at få opmærksomhed.

Det kan ikke bekræftes, at det er Anonymous Sudan, der står bag angrebene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091