23948sdkhjf

Danfoss-boss advarer mod ensidigt fokus på vindmøller

Danmark skal producere langt mere vedvarende energi i fremtiden for at frigøre sig fra olie og gas leveret fra mere eller mindre suspekte stater. Sådan lyder mantraet fra både politikere og brancheorganisationer.

Det fokus er dog for ensidigt, siger koncernchef Kim Fausing fra Danfoss til Berlingske.

Han mener, at vi i både Danmark og Europa helt har glemt at tale om energieffektivisering og bedre udnyttelse af den energi, der allerede bruges.

- Vi er i fuld gang med at begå en stor strategisk fejl ved at lukke øjnene og ikke give det samme fokus som udbygning af grøn strøm. Og man skal i hvert fald lade være med at komme om ti år og sige, at vi ikke når i mål, fordi vi gjorde tingene forkert, siger Kim Fausing til Berlingske.

Han henviser blandt andet til, at man ifølge Paris-aftalen skal finde cirka en tredjedel af reduktionerne i udledning af drivhusgasser fra energieffektiviseringer

Som eksempel nævner han overskudsvarme. Ifølge en rapport udarbejdet af Danfoss selv, finde der i Europa overskudsvarme svarende til 2.860 terawatt-timer, hvoraf kun en fjerdedel bliver udnyttet. I Danmark går der overskudsvarme svarende til 11,4 terawatt-timer til spilde hvert år. Til sammenligning kommer den kommende havvindmøllepark Thor til at producere 4,2 terawatt strøm om året.

Originalartikel: https://www.berlingske.dk/virksomheder/bramfri-danfoss-boss-revser-ensidigt-fokus-paa-vindmoeller-det-er-som

Kommenter artiklen (1)

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156