23948sdkhjf

Cowi opretter og besætter grøn direktørstilling

Ansættelsen kommer efter rådgivergigantens lancering af strategi om øjeblikkeligt stop for deltagelse i nye fossile projekter

Rådgiverkæmpen Cowi hyrer nu en bæredygtighedsprofil som første sin ’Sustainability Director’ i Danmark. Gitte Gylling Hammershøj Olesen tiltræder således 1. marts den nyoprettede direktørpost med ansvar for bæredygtighedsindsatsen på tværs af alle danske forretningsområder.

Sidste år lancerede Cowi en strategi, der indebar et øjeblikkeligt stop for deltagelse i nye fossile projekter samt en målsætning om inden for få år udelukkende at beskæftige sig med opgaver, der – med ingeniørgigantens ord – driver verden i en mere bæredygtig retning.

Til at sætte fart på omstillingen af organisationen skal Gitte Gylling Hammershøj Olesen lede arbejdet med at ensrette tilgangen til bæredygtighed, hvad enten det gælder opgaver for industrien eller rådgivning om store infrastrukturprojekter.

– Bæredygtighed er blevet et grundvilkår i alle løsninger, vores kunder efterspørger, og kun ved at bygge en robust organisation op omkring det, kan vi sikre, at vi også fremadrettet tilbyder markedets mest integrerede bæredygtighedsrådgivning, udtaler Gitte Gylling Hammershøj Olesen i en pressemeddelelse om ansættelsen.

Gitte Gylling Hammershøj Olesen har blev været i Cowi i januar 2022 som markedsdirektør for Bæredygtighed og Grøn Omstilling i byggeri- og industri-divisionen.

Hun har flere års erfaring som bæredygtighedskonsulent og chefspecialist inden for bæredygtigt byggeri i rådgiverbranchen. Samlet set har hun beskæftiget sig professionelt med bæredygtighed i mere end 15 år med blandt andet en Ph.d.-afhandling om emnet i rygsækken. 

Gitte Gylling Hammershøj Olesen underviser desuden øvrige professionelle i bæredygtighedsledelse, ligesom hun også sidder med i diverse udvalg og task forces, der udvikler nye standarder og arbejder for at udbrede den bæredygtige tankegang.

Som led i den nye organisering vil Cowi også etablere nye programmer for medarbejderne, som skal sikre de nødvendige kompetenceløft i virksomheden.

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Masser af nye solcelleprojekter i støbeskeen efter flot 2022
Kommune beder Energinet om at udvide arealet til energiøens landanlæg af nabohensyn
Fabrik vil være selvforsynende med solceller, men kommunen tøver
Kronjysk fjernvarme skal bindes sammen
Økonomiudvalg kræver potentiel ny drejebog for megaanlæg skærpet
Milliardordre til NKT
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.094