23948sdkhjf

Dong-kvartet skal investere pensionsmilliarder

PensionDanmark har taget initiativ til en ny investeringsfond, der skal investere i energiprojekter i Europa og Nordamerika. Fonden forvaltes af fire tidligere topfolk fra Dong.
Som konsekvens af de meget lave obligationsrenter og usikre konjunkturudsigter vil PensionDanmark øge sine investeringer i forskellige typer af infrastruktur med en stabil og attraktiv indtjening. PensionDanmark vil derfor over de kommende fem år investere yderligere omkring 12 mia. kr. i infrastruktur. Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

- Vores investeringsbehov i infrastruktur er meget stort over de kommende år. Derfor har vi taget initiativ til at etablere en infrastrukturfond. Fonden skal supplere vores direkte investeringer i infrastruktur og dermed bidrage til, at vi når vores målsætning om at placere 12 mia. kr. i infrastruktur over de næste fem år, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Investerer i andet end vindenergi
Den nye infrastrukturfond forvaltes af Copenhagen Infrastructure Partners, der ejes og ledes af de fire partnere Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Roin, Torsten Lodberg Smed og Christian Skakkebæk, der alle var en del af den ballade, der kostede Anders Eldrup jobbet som koncernchef hos Dong Energy i foråret.

Fonden skal dække omkring halvdelen af PensionDanmarks investeringsprogram over de kommende år. Den anden halvdel vil blive varetaget af PensionDanmarks interne team, der netop har investeret i tre vindmølleparker i USA og tidligere har investeret i alt 4,5 mia. kr. i Nysted og Anholt havmølleparker i hhv. 2010 og 2011.

- PensionDanmark har dygtigt grebet de nye muligheder for at investere direkte i off- og onshore vindkraft. Fonden vil supplere med investeringer i andre typer energirelaterede aktiver herunder el-transmission, vandforsyning og biomassefyret elproduktion. Geografisk vil vi have fokus på Nordamerika og Vesteuropa, siger Christian Skakkebæk, Copenhagen Infrastructure Partners.

Når fondens kapital i løbet af tre til fire år er investeret, vil der blive etableret en Fond II, hvor andre investorer også vil have mulighed for at deltage.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.128