23948sdkhjf

Danmarks første CSP-solanlæg indviet i Thisted

Solen skinnede højt over Thisted, da Aalborg CSP og Thisted Varmeforsyning torsdag indviede Danmarks første CSP-solanlæg til fjernvarmeproduktion.
Det var en stolt borgmester i Thisted, der i sin tale ved indvielsen lagde vægt på, at vedvarende energiløsninger ikke behøver at være dyre og fremhævede Thisted Varmeforsyning som en pioner inden for fjernvarmesektoren.

- Thisted Varmeforsyning har efterhånden bragt sit forbrug af fossile brændsler ned til at udgøre beskedne 1-2 procent af den samlede brændselsmængde. Det er utroligt flot, når det samtidig har betydet, at os forbrugere gennem et kvart århundrede har oplevet faldende priser, og at varmeforsyningen er blandt landets 10 billigste fjernvarmeleverandører. Ja, så kan det næsten ikke blive bedre, sagde borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, var også stolt af Thisted Varmeforsyning og deres mod på at gå forrest i at afprøve nye teknologier. Han ser frem til, at det ikke kun er vindsektoren der bliver fremhævet som det store danske eksporteventyr, men at der kommer mere fokus på fjernvarmesektoren. Han fremhæver dog, at det kræver steder i Danmark, hvor der er nogen, der tør at lave udviklingsprojekter, og hvor nogen tør at gå forrest, som det er tilfældet med opsætningen af CSP-solanlægget i Thisted.

CSP-teknologien er en kendt og veldokumenteret teknologi, der i mange år har været brugt til el-produktion under sydligere himmelstrøg. Det er på baggrund af arbejde med anlæg af denne type, at Aalborg CSP fik ideen til udviklingen af et system, der kunne bruges i Danmark. Efter en testperiode har anlægget i Thisted også bevist, at teorien holder i praksis, og Aalborg CSP ser frem til snart at kunne opsætte det første kommercielle anlæg.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094