23948sdkhjf

Gasrørledning bliver billigere end ventet

Det reviderede budget for anlægget af gasledningen til Lolland Falster lød i september 2022 på 1.455 millioner kroner. 

- I september 2022 var tallene fra Evida kun foreløbige, da der udestod entreprenørtilbud på Evidas del af projektet. Prognosen for Evidas del af projektet var udregnet på baggrund af Energinets modtagne tilbud og tog udgangspunkt i, at Evidas entreprenørtilbud ville være på niveau med Energinets, skriver klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i en orientering til klima-, energi- og forsyningsudvalget.

I samme orientering oplyser han at Evida nu har modtaget det endelige tilbud, som er levere end vurderingen fra september 2022.

I følge det reviderede budget for projektet forventes prise for det totale anlægsprojekt at være på 1.345 millioner kroner. Altså 110 millioner kroner lavere end ventet. 

Prisen afhænger selvfølgelig af at der ikke opstår ekstraordinært store uforudsete hændelser eller øvrige fordyrelser, såsom ekstraarbejder, forsinkelser og prisjusteringer fra leverandører. 

Der er i den opjusterede prognose indeholdt en projektreserve på 102 mio. kr. med henblik på at kunne modstå et rimeligt niveau af uforudsete hændelser og fordyrelser, skriver ministeren. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: gasrørledning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.568