23948sdkhjf

Østjysk smedevirksomhed investerer millioner i solceller

Grædstrup Stål nordvest for Horsens investerer nu 4,5 millioner kroner i et 2.200 kvadratmeter stort solcelleanlæg. Det skriver Horsens Folkeblad.

Solcellerne skal installeres på taget af virksomhedens produktionshaller, som breder sig over i alt 16.000 kvadratmeter. I alt vil solcelleanlægget kunne dække cirka 40 procent af virksomhedens strømforbrug.

- Det er noget, vi har tænkt over i lang tid, at vi gerne ville, og da energikrisen kom med enorme høje strømregninger, var det lidt af en øjenåbner for os. Vi besluttede os derfor for, at vi måtte i gang. Når det så samtidig er en god forretning, så var det ikke så meget at overveje mere. Vi regner med en tilbagebetalingstid på investeringen på cirka fire år, siger direktør Carsten Mølgaard Knudsen til Horsens Folkeblad.

Solcelleanlægget er blot et af flere energibesparende tiltag hos den østjyske smedevirksomhed. Grædstrup Stål har således nedbragt sig gasforbrug med 30 procent gennem indkøb af nyt udstyr, og på sigt er det planen at investere i en varmepumpe, der skal klare opvarmningen af produktionshallerne.

Originalartikel: https://hsfo.dk/erhverv/energikrise-var-en-oejenaabner-nu-vil-stor-staalvirksomhed-installere-2-200-kvm-solceller-paa-taget

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128