23948sdkhjf

Siemens Gamesa vinder ny sejr over GE i patent-strid

De seneste år har amerikanske GE og tyske Siemens Gamesa hyppigt krydset klinger ved amerikanske domstole.

Baggrunden er, at Siemens Gamesa mener, at GE har krænket en række af tyskernes patenter.

Nu er dommerhammeren faldet endnu engang. Denne gang i Massachusetts, hvor distriktsdommer William Young har dømt GE til at betale 60.000 dollars per MW, der skal installeres i den 1,1 GW store Ocean Wind-havmøllepark, som skal opføres ud for kysten ved New Jersey. Det skriver mediet Renews.biz.

Dermed er der tale om en fordobling af det beløb, Siemens Gamesa blev tilkendt sidste år.

Samtidig sender dommeren dog en løftet pegefinger afsted til begge kombattanter ved at understrege, at retssagen ”intet gør for at fremme den offentlige interesse hos befolkningen i USA eller nogen anden nation. Det hæmmer faktisk bestræbelserne på at bekæmpe klimaændringer på verdensplan”.

Sidste år afsagde William Young en dom, der forbød GE at udbyde 12-14 MW-designet af sin Haliade-X-vindmølle, da den krænkede et af Siemens Gamesas patenter. GE fik dog lov at fortsætte med Ocean Wind 1-projektet med de selvsamme møller. Det skulle dog ske mod en betaling på 30.000 dollars per MW.

Siemens Gamesa havde forlangt en tredobling af det beløb, men må altså ”nøjes” med en fordobling.

GE forventer dog at appellere dommen.

- Mens vi er skuffede over royalty-dommen, som ikke følger juryens afgørelse eller redegør for nutidens økonomiske realiteter, så vil Ocean Wind-projektet fortsætte. Vi forbliver engagerede i det amerikanske havvindmarked på dette afgørende tidspunkt for industrien og forfølger alle juridiske og tekniske muligheder, herunder en appel og redesign, for at bringe fordelene ved Haliade-X til amerikanske kunder, sagde en talsmand for GE Renewable Energy ifølge Renews.biz.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.585