23948sdkhjf

Nu skal energiforbruget i Europa sættes ned

EU-landenes nye energieffektivitetsdirektiv blev torsdag endeligt godkendt af EU’s energiministre, dermed kan medlemslandene nu gå i gang med at efterleve den nye lovgivning.
Energieffektiviseringsdirektivet var et af det danske EU-formandskabs største resultater, og med aftalen forventes EU-landene at levere mere end 17 procent energibesparelser i 2020. Dermed er aftalen et stort skridt for EU's langsigtede energi- og klimamål - og en drivkraft for vækst og jobskabelse i de kommende år. Det skriver Klima-, Energi- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Direktivet er et minimumsdirektiv. Nye initiativer i medlemslandene, som ligger uden for direktivet, kan bringe EU endnu tættere på 20 procent energibesparelser i 2020.

- Det er vigtigt, at medlemslandene straks går i gang med at omsætte direktivet til national lovgivning. Direktivet vil gøre europæiske virksomheder mere konkurrencedygtige, og det vil allerede på kort sigt skabe både grøn vækst og nye arbejdspladser i Europa, siger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard.

Danmark har en klar styrkeposition inden for energieffektivitet. I virkeligheden er det ifølge ministeriet den danske model, der nu eksporteres til hele EU. Det forventes, at direktivet vil have stor betydning for dansk eksport af energieffektive komponenter, så som termostater, isolering, pumper og vinduer. Det vil skabe arbejdspladser i Danmark, lyder meldingen.

- Danmark har en styrke på det her område, som jeg er sikker på, at erhvervslivet har tænkt sig at udnytte, siger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094