23948sdkhjf

De skal levere møllerne til Danmarks største havmøllepark

Energiselskabet RWE har underskrevet en foretrukken leverandøraftale med Siemens Gamesa på hele 1.000 MW.

De 72 SG 14-236 DD-møller skal efter planen installeres på RWE's Thor-projekt. Derudover er der indgået en servicekontrakt for vindmøllerne.

Alle leverancer er betinget af RWE's endelige investeringsbeslutning.

Repræsentanter fra direktionen fra henholdsvis RWE og Siemens Gamesa mødtes i går på Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild for at fejre underskrivelsen. Mødet fandt sted kun få meter fra Siemens Gamesas SG 14-236 DD-prototype.

Sven Utermöhlen, CEO for RWE Offshore Wind, siger:

- Med Thor vil vi yde et massivt bidrag til Danmarks ambitiøse klimamål. For at gennemføre dette havmølleprojekt er vi afhængige af vores 20 års erfaring inden for havvind samt af erfarne leverandører som Siemens Gamesa, der er forpligtet til at arbejde hånd i hånd med virksomheder i den danske forsyningskæde og den lokale arbejdsstyrke. I RWE ønsker vi at være en af de centrale aktører for udviklingen af grøn energi i Danmark.

Marc Becker, administrerende direktør for Siemens Gamesas havvindmølleforretning, supplerer:

- Vi er glade for endnu en gang at samarbejde med RWE og er særligt begejstrede for underskrivelsen af den foretrukne leverandøraftale for Thor-projektet. Vores partnerskab omfatter allerede 12 projekter i både drift og udvikling med en samlet kapacitet på over 5,1 gigawatt i flere lande. Mødet i Danmark i dag understreger vores engagement i Danmark, og i de fordele vi alle får ud af testcenter Østerild. Statslig opbakning til alle dele af vindindustrien - fra projekter til støtteordninger til forsknings- og udviklingscentre som dette - er afgørende for vores fremtidige succes.

RWE vil opføre Thor-havvindmølleparken i Nordsøen, cirka 22 kilometer fra Thorsminde på den jyske vestkyst. Installationen af turbinerne til havs forventes at begynde i 2026. Installationsarbejdet planlægges udført fra Esbjerg Havn.

Når det kommer til drift og vedligeholdelse af Thor, vil RWE oprette en servicebase på havnen i Thorsminde.

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.609