23948sdkhjf

FN's næste klimatopmøde skal ledes af topchef i et olieselskab

Emiraterne, der er vært for næste klimatopmøde, COP28, udpeger kontroversiel leder for FN-klimatopmøde.

De Forende Arabiske Emirater har torsdag udpeget formanden for FN's næste klimatopmøde, COP28, der skal holdes senere i år i det arabiske golfland.

Det bliver sultan Ahmed al-Jaber, der er leder af det nationale olieselskab ADNOC. Selskabet er et af verdens største.

Han lover at forholde sig "pragmatisk" til, hvordan den globale opvarmning bekæmpes.

Men klimaaktivister kræver, at han som minimum træder tilbage som oliechef. Det rapporterer AFP og BBC.

Jaber bliver den første topchef i et kommercielt selskab, der skal lede et klimatopmøde under FN. Det skriver emiraternes nyhedsbureau WAM.

- Vi vil komme med en pragmatisk, realistisk og resultatorienteret tilgang, som vil føre til transformative fremskridt for klimaet og for økonomisk vækst med lav udledning af klimagasser, lyder det fra Jaber i en erklæring.

Klimaaktivister har tidligere kritiseret, at et gas- og olieland som emiraterne stilles i spidsen for arbejdet med reducere afhængigheden af netop gas og olie.

Organisationen CAN, der er et netværk af internationale klimaorganisationer, siger, at Jaber må træde tilbage som oliechef.

- Han kan ikke have ansvar for en proces, som har til opgave at gøre noget ved klimakrisen, med den interessekonflikt: At være leder for en industri, som er ansvarlig for selve krisen, hedder det.

De olieproducerende lande i Mellemøsten har hidtil været de mest fodslæbende i forhold til, hvad Verden stiller op med den truende globale opvarmning.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Udland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093