23948sdkhjf

Energiselskab holder fast i lokale solceller trods nye planer om stor energipark

European Energy holder fast i planerne om 47 hektar solceller på et areal vest for Linde, selv om tre lokale energi- og forsyningsselskaber netop har præsenteret planerne om at bygge en 123 hektar stor energipark i nærheden på grænsen mellem Holstebro og Struer Kommune.

Parken skal efter planen stå færdig i 2025 og vil kunne levere, hvad der svarer til strømforbruget i samtlige husstande i både Holstebro og Struer Kommune.

Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

European Energy henvendte sig i 2019 til Struer Kommune med planerne for solcelleparken vest for Linde, og processen har ifølge projektleder i European Energy Ian Wallentin ikke været speciel hurtig, men den nærmer sig nu sin afslutning.

Rentabelt projekt

Ian Wallentin mener godt, at to solcelleparker i Struer Kommune kan eksistere side om side og på sigt supplere hinanden.

Investeringen i projektet i Linde er ifølge projektchefen rentabel, også selv om det er svært at forudsige, hvordan strømprisen udvikler sig i fremtiden.

Prisen på at bygge parken falder i øjeblikket, da fragtraterne mellem Kina og Europa falder markant samtidig med, at stålprisen falder.

- Efter at inflationen pressede priserne markant op, er efterspørgslen faldet. Nu ser vi, at prisen på transport og råvarer falder, og det gør det kun mere aktuelt, at næste skridt i arbejdet med projektet kommer i gang, siger Ian Wallentin til Dagbladet Holstebro Struer.

European Energy har hidtil arbejdet på, at parken ved Linde kan stå færdig i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141