23948sdkhjf

De skal flytte fynsk naturgasledning for Energinet

Energinet har nu skrevet kontrakt med den entreprenør, der skal flytte naturgasledningen for at gøre plads til den nye jernbane på Vestfyn.

Vinderen er entreprenørfirmaet Aarsleff, der skal stå for at anlægge en ny naturgasledning. Planen er, at det egentlige anlægsarbejde begynder i foråret 2023 og afsluttes inden årets udgang.

Vejdirektoratet er bygherre på projektet.

Naturgasledningen skal flyttes for at gøre plads til en ny, dobbeltsporet og elektrificeret jernbane på Vestfyn. Den gamle naturgasledning ligger i vejen for den nye jernbane.

Med tog til Taulov

Forberedelserne til projektet er allerede i fuld gang på Vestfyn, hvor Energinets projekt får hovedkvarter på en nedlagt landejendom på Store Landevej øst for Nr. Aaby. Arbejdet er nu godt i gang med at indrette arealerne med mandskabsvogne, parkeringspladser og en oplagsplads til gasrørene.

De gasrør, der skal bruges til den nye gasrørledning, er ved at blive produceret i Tyskland. De ankommer i løbet af januar og februar med tog til Taulov, hvorfra de køres videre med lastbiler til Fyn.

– Det drejer sig om i alt 28 km gasrør, så beboere i området vil opleve en del trafik med lastbiler, som ankommer med rørene. Efter planen vil det ske fra sidste uge i januar og hele februar med. Når anlægsarbejdet begynder til foråret, vil der igen være trafik, når rørene skal køres ud til de steder, hvor de skal lægges i jorden, siger projektleder Jakob Kjær.

For små milliarder jernbane

Den nye dobbeltsporede højhastighedsbane på Vestfyn bliver 35 km lang og er sat til at koste 4,9 mia. kr.

Vejdirektoratet anlægger sammen med Banedanmark den nye jernbane mellem Odense Vest og Kauslunde, som efter planen skal åbnes for passagertog i 2028 og sammen med Fynske Motorvej udgøre en fælles transportkorridor over Vestfyn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094