23948sdkhjf

Bæredygtighed i øjenhøjde

DI Byggematerialer: Bæredygtighedsbegrebet er en god ledestjerne, men hvordan gør vi det konkret og håndterbart for dem der skal skabe de bæredygtige bygninger?
Når branchedirektør i DI Byggematerialer, Elly Kjems Hove, går på talerstolen ved dette års Building Green messe, er det med det klare formål at sætte gang i en diskussion omkring bæredygtigt byggeri. Hun mener nemlig, at bæredygtighedsbegrebet skal gøres mere konkret.

- Der er rigtig mange hensyn, der skal inkorporeres i et bæredygtigt byggeri fra det går i gang, til det står færdigt. Der skal tages højde for indeklima, energiforbrug, miljø, økonomi og så videre. Bæredygtighed er helt sikkert den rigtige ledestjerne, men begrebet skal operationaliseres, så vi kan omsætte det til noget, der er praktisk muligt, lyder det fra branchedirektøren, som forsætter:

- Vi er nødt til at se på, hvordan vi omsætter den her mission, der hedder bæredygtighed, til noget lavpraktisk, håndterbart for dem, der skal producere varerne, og dem der rent faktisk sætter byggevarerne sammen, samt for dem der skal tegne og projektere.

Behov for fælles forståelse
- Det er mulighedernes vej, som vi går ad, men der kommer også nogle diskussioner, som vi er nødt til at tage undervejs for at sikre en fælles forståelse, og at man bruger pengene rigtigt, siger branchedirektøren og forsætter:

- Jeg plejer lidt at sammenligne det med madlavning. Alle kokke siger, at gode råvarer er vigtige – og det er det jo svært at være imod. Men selv med de bedste råvarer kan en kok stadig lave dårlig mad. Og det samme gælder for byggeriet – gode komponenter alene giver ikke gode bygninger – det hele er nødt til at gå op i en højere enhed. Og det fede ved bæredygtighed er jo netop, at man ser det hele i en helhed.

- Det er klart, at der vil være forskellige bud på den sande løsning, og det skal man være åben overfor – det kan der være muligheder i. Men det er også vigtigt, at man får skabt noget operationelt og håndterbart at arbejde ud fra, lyder det fra Elly Kjems Hove, der ser frem til messen i Forum.

- Jeg forventer, at vi på messen får sat mere fokus på de her ting. Alle oplæg er jo med til at give endnu et lille skub til, hvad vi mener med bæredygtighed, og hvilken retning vi skal gå. Det er nødvendigt at tage diskussioner for at bære sagen videre, slutter hun.

Med oplægget ”Hvad betyder det bæredygtige byggeri i praksis?” deltager Elly Kjems Hove på Building Green messens konference på åbningsdagen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078