23948sdkhjf

Klagestorm over elselskaber: Forbrugerombudsmanden ønsker fængselsstraf som sanktionsmulighed

I de seneste år er antallet af klager til Forbrugerombudsmanden over energiselskaber eksploderet.

Der er delt historisk mange bøder ud til nogle få elselskaber, som uopfordret har ringet forbrugere op og har løjet for dem. 

Og siden 2019 har Forbrugerombudsmanden jævnligt set sig nødsaget til at politianmelde energiselskaber for at vildlede forbrugere.

Det skriver Finans.

Ifølge forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen er der brug for skrappere værktøjer for at komme de uhæderlige virksomheder til liv – virksomheder, der fortsætter næsten uanfægtet af sanktioner.

- Jeg mener, at det bør være muligt at idømme fængselsstraf som sanktion for systematiske og særdeles grove overtrædelser af markedsføringsloven. Det er mit håb, at det vil have en afskrækkende effekt, siger Christina Toftegaard Nielsen til Finans.

Afdelingsleder hos Green Power Denmark Martin Dam Wied siger til Finans, at brancheforeningen også har et ønske om en større hammer til Forbrugerombudsmanden ved systematiske gentagelser af overtrædelse af markedsføringsloven.

Martin Dam Wied tilføjer dog, at Green Power Denmark ikke kan bakke fuldstændig op om muligheden for fængselsstraf, da man endnu kender den præcise udformning af en eventuel lovgivning på området.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109