23948sdkhjf

Pensionsselskab investerer massivt i solenergi

Med en investering på et stort trecifret millionbeløb i det danske vedvarende energiselskab Better Energy foretager ATP en af årets største investeringer

ATP ejer dermed godt 15 procent af Better Energy og får sæde i selskabets bestyrelse.

Det oplyser ATP og Better Energy i en fælles pressemeddelelse.

Better Energy-engagementet underbygger ATP’s ønske om gennem investeringer at spille en væsentlig rolle i den grønne omstilling, og samtidig opfylder investeringen det primære kriterie om at kunne sikre et attraktivt, risikojusteret afkast til medlemmerne.

- Den nødvendige, grønne omstilling og den europæiske frigørelse fra russisk gas kræver en væsentlig udvidelse af de vedvarende energikilder. Efterspørgslen stiger, og der er behov for at investere i grøn energi også på land. En investering i Better Energy rummer muligheder for et attraktivt afkast for ATP og vil samtidig bidrage positivt til CO2-reduktionen, siger Mikkel Svenstrup, investeringsdirektør i ATP.

Ejer selv solcelleparkerne

Investeringen fra ATP er løftestang for Better Energys fortsatte skalering i takt med, at virksomhedens portefølje af solcelleparker ejet af selskabet selv vokser.

- I 2020 gennemførte vi i Better Energy vores transition fra udvikler til vedvarende energiselskab. Det betyder, at vi beholder solcelleparker i eget ejerskab, og det giver åbenlyst et andet kapitalbehov. Investeringen fra ATP hjælper med at sikre og fastholde momentum i alle vores markeder, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

For Better Energy har det været afgørende at finde en investor, der har ens værdisæt, og som går op i, at udviklingen af solcelleparker sker på den bedst mulige måde, forklarer Rasmus Lildholdt Kjær:

- Det var et stort plus for os, at ATP er hele Danmarks pensionsselskab. Vi har i samtalerne brugt langt tid på at blive sikre på matchet, og vi værdsætter og tror på, at vi kan leve op til det store ansvar, der hviler på én, når 5,5 millioner danskere bliver medejere af vores solparker.

Better Energy omsatte for 1,6 milliarder kroner i 2021 og har en pipeline af planlagte solcelleprojekter på 10 GW. Ambitionen er at øge pipelinen af projekter til 20 GW frem mod 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11