23948sdkhjf

Det sker: Grønne danske teknologier til Kina

Når Kinas største bioenergimesse slår dørene op den 15. oktober, er det med deltagelse af seks danske virksomheder, som er klar til at tage udfordringen op med det kinesiske marked.
Forskerparken Agro Business Park har i regi af projekterne Enterprise Europe Network (EEN) og Innovationsnetværket for Biomasse søgt projektmidler hjem til at lave en målrettet indsats i Kina for danske virksomheder. Det skriver forskerparken i en pressemeddelelse.

- Det kinesiske marked er en enorm udfordring på alle måder, og derfor er det særdeles gavnligt at hjælpe virksomhederne netop her, vurderer projektleder Louise Krogh Johnson.

Aktiviteterne har allerede været i gang i et halvt år og har resulteret i et besøg fra Kina rundt til danske virksomheder og forskningsinstitutioner, samt planlægning af en tur til Kina for danske virksomheder i oktober med mulighed for gratis deltagelse på en dansk fællesstand på messen China Bioenergy Conference & Exhibition 2012.

I Kina er netværk er uundværligt
Kina-aktiviteterne er et samarbejde mellem flere EEN Organisationer. Udover Agro Business Park, der står bag projektet, deltager også Nord-Danmarks EU-kontor og Shanghai Technology Transfer & Exchange.

Fra Nord-Danmarks EU-kontor deltager Audrey Wenyuan Zhu i planlægningen. Hun har siden 2003 assisteret danske virksomheder og har blandt andet hjulpet en stor dansk rådgivende ingeniørvirksomhed ind på det kinesiske marked for biogas med stor succes.

- Vigtigheden af hjælp fra en, der kender det kinesiske system og har det rette netværk, er altafgørende for succes. For os såvel som for virksomhederne, siger projektleder Louise Krogh Johnson og tilføjer:

- Det nytter ikke at sidde hjemme i Danmark og vente på, at telefonen begynder at ringe eller sende et par mails på engelsk. Man er nødt til at være opsøgende i forhold til at finde den rette partner eller agent til at hjælpe med at varetage sine interesser derude.

Dette kan deltagelse på messen ifølge forskerparken bidrage til.

Gratis præsentation på messen
Desuden vil Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park, præsentere de deltagende virksomheder på en workshop under messen. En sådan 30 minutters præsentation koster 30.000 kroner, men via Audrey Wenyuan Zhus forbindelser, har Agro Business Park fået præsentationsmuligheden gratis.

- Det illustrerer blot yderligere, hvor vigtigt netværk er i Kina, siger Louise Krogh Johnson.

Workshoppen, der arrangeres af China Renewable Energy Society’s Biomass Committee, vil ligeledes indeholde en præsentation af planerne for bioenergi fra landets næste femårsplan. Derfor vil den sandsynligvis trække mange beslutningstagere til fra både myndigheder og virksomheder, og et bedre udstillingsvindue er svært at få for de danske virksomheder, skriver Agro Business Park.

De danske deltagere
Landia A/S, som laver udstyr til biogasanlæg - C. F. Nielsen A/S, som laver briketteringsudstyr - Filcon A/S, som laver udstyr til røggasrensning - Processbio, en klynge af virksomheder som bl.a. laver biomassekraftvarmeanlæg - GEA Westfalia Separator DK A/S, som laver udstyr til gylleseparering - Invest in Denmark - Agro Business Park.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125