23948sdkhjf

Mærsk i arktisk olieeventyr

Store olieselskaber investerer lige nu milliarder i efterforskning i Arktis. Maersk Drilling gør sig nu klar til at tage del i det nye olieeventyr.
Det skriver Børsen.

- Mellem en fjerdedel og en tredjedel af de oliereserver, der skal findes fremover, ligger i det arktiske område. Det er klart, at det er attraktivt, og det skal efterforskes, siger skibsreder Claus V. Hemmingsen til Børsen. Han er chef for Maersk Drilling og medlem af den øverste ledelse, Executive Board, i A.P. Møller-Mærsk.

Med undtagelse af nogle få måneder om året, hvor der er isfrit, er det vanskeligt for olieselskaberne at bore efter olie i Arktis. Det projekt Maersk Drilling arbejder på, handler derfor om at finde en måde, hvor man kan bore året rundt, skriver avisen.

Selvom Maersk Drilling allerede har udtaget patent på en teknologi, der gør det muligt at bore efter olie i den tykke arktiske is, vil der ifølge Claus V. Hemmingsen gå mindst fem til seks år, før teknologien er helt på plads.

- Hvis man går ind i det arktiske område, er det en temmelig stor investering og risiko, og derfor vil vi kun gøre det hånd i hånd med et olieselskab. Hvem det bliver, afhænger blandt andet af, hvilke licenser de enkelte olieselskaber har, siger han til Børsen.

I første omgang er det målet at udvikle et par borerigge til Arktis, så der er indtil videre tale om en niche for Maersk Drilling, skriver avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094