23948sdkhjf

Danskere frygter ændring af solcelleregler

En varslet ændring af reglerne for solceller har skabt stor usikkerhed hos danske husejere. Mange er bekymrede for økonomien i den miljøvenlige strøm, lyder det fra Energitjenesten.
Send din overskudsstrøm ud på elnettet og hent den tilbage, når du skal bruge den. Sådan har vilkårene været indtil videre for de danske solcelleejere. En gunstig ordning, der har medvirket til et veritabelt boom i salget af solceller det seneste år. Men nu har klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard bebudet en ændring af reglerne for nettomålerordningen. Støtteordningen er ganske enkelt blevet for fordelagtig.

Hos Energitjenesten, som giver uvildig rådgivning om energi, har telefonerne glødet, siden ministerens udmelding. Faktisk har Energitjenesten oplevet en fordobling i antallet af spørgsmål om solceller, siden Martin Lidegaard den 10. september meldte ud, at der kommer ændringer på området.

- Folk er blevet usikre, nu hvor nettomålerordningen er kommet i spil. Mange spørger bekymret til, hvad en eventuel ændring kommer til at betyde for deres investering i solceller, og flere har spurgt til, om de skal skynde sig at investere i et anlæg, fortæller Lea Munkholm fra Energitjenesten.

Nettomålerordningen går ud på, at elmåleren løber baglæns, når solcellerne producerer mere strøm, end man forbruger. Strømmen lagres på det fælles elnet. Når solcelleanlægget ikke producerer strøm nok til at dække sit forbrug, henter man strømmen fra elnettet tilbage igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079