23948sdkhjf

BeGreen dropper planlagte solcelleanlæg

Fra den 1. januar 2023 skal udviklere af vedvarende energi selv betale for omkostninger forbundet med at netop deres projekt tilsluttes elnettet. 

Derfor mener flere aktører, at antallet af solcelleanlæg og vindmølleparker, der opføres i 2023 og frem vil reduceres kraftigt. 

Hos solcelleudvikleren BeGreen har producentbetalingen fået betydning for flere anlæg, skriver TV2Øst.

- Vi er relativt uforstående over for, at man i en periode med behov for grøn strøm, går til at blive et af verdens dyreste lande for etableringen af grøn strøm. For os betyder det, at der er en række projekter, der ikke er rentable og som ikke bliver lavet, lyder det fra Anders Dolmer hos BeGreen. 

Han fortæller at BeGreen i dag betaler 134.000 kroner pr. megawatt. Efter de nye regler - og alt efter geografi - vil prisen pr. megawatt ende på 1,3 millioner kroner. 

Anders Dolmer er derfor ægte bekymret over udviklingen. Han håber ikke, det kommer så vidt som til en udflytning af de grønne projekter til udlandet, hvor der ikke er de samme omkostninger. 

Han understeger dog, at han og BeGreen vil gøre, hvad de kan for at kunne levere på den grønne omstilling, og at de projekter, der stadig ligger på tegnebrættet, vil vise sig at være økonomisk bæredygtige.  

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094