23948sdkhjf

Stigende elpriser sikrer Nordic Solar øget omsætning

Danske Nordic Solar, der bygger og driver solparker i hele Europa, har i tredje kvartal 2022 øget sin omsætning.

Sammenlignet med samme periode sidste år oplevede solenergivirksomheden en omsætningsvækst på 55 procent til 27,1 millioner euro sammenlignet med 17,6 millioner euro sidste år. EBITDA steg i samme periode med 63 procent til 22,2 millioner euro.

Nordic Solar har kunne mærke både høj inflation og stigende renter, men kommer alligevel ud af kvartalet med et flot resultat.

- Vi har i løbet af kvartalet set øget inflation og et renteniveau, som har påvirket vores etablerings- og driftsomkostninger, men de højere energipriser har kompenseret for disse. Vi følger naturligvis alle faktorer tæt, men det er vores vurdering, at Nordic Solars forretningsmodel er resistent overfor de kraftige udsving i markedet. Vi fastholder derfor også vores guidance for 2022, siger Jes Vengaard, CFO hos Nordic Solar.

Nye solparker

Nordic Solar har i løbet af årets første ni måneder indgået aftaler om rettigheder til etablering af nye solparker i Tyskland, Grækenland, Litauen, Danmark og Sverige. 

De nye aftaler har øget Nordic Solars pipeline til hele årets mål på 1750 MWp. Med åbningen af en ny solpark i Lysabild har Nordic Solar nu også nået 2022-målsætningen om at have en portefølje af solparker i drift med en samlet kapacitet på 359 MWp.

- Vi er meget tilfredse med resultatet i tredje kvartal, hvor vi ud over at nå målsætningerne for både vores portefølje af solparker i drift og for vores projektpipeline har brugt kræfter på at optimere vores udviklingsprojekter. Vi kigger bl.a. på at udvide vores portefølje med nye projekter i Italien, Litauen og Danmark, fortæller Nikolaj Holtet Hoff, der er CEO og stifter af Nordic Solar.

Nordic Solar fastholder forventningen om en omsætning for året på 75 millioner euro, svarende til en stigning på mere end 60 procent i forhold til sidste år. 

Forventningen til EBITDA er 53 millioner euro På baggrund af disse finansielle forventninger ventes afkast til virksomhedens aktionærer fortsat at ligge mellem 9 og 13 procent, ligesom virksomheden forventer at udlodde dividende på 3,5 kroner pr. aktie til aktionærerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094