23948sdkhjf

Dan Jørgensen får tildelt nøglerolle på klimatopmødet COP27 i Egypten

Den fungerende danske klimaminister Dan Jørgensen (S) bliver sat i spidsen for arbejdet med at udarbejde en plan for højere ambitioner for reduktioner af drivhusgasser

Den fungerende danske klimaminister Dan Jørgensen (S) kan se frem til et par intense dage ved FN’s klimatopmøde i Sharm el-Sheikh. Han er nemlig blevet udpeget af det egyptiske formandskab til sammen med en ministerkollega at stå i spidsen for at samle verdens lande om arbejdsprogrammet for reduktionsforpligtelserne de næste dage.

Det skriver Dagbladet Information.

Reduktion af drivshusgasser er en nøglesten i FN’s klimaaftale, og det er her, at de kommende års indsats for at sænke udslippet af drivhusgasser samles.

Reduktionsspørgsmålet er den del af afslutningsteksten på topmødet, som har flest kantede parenteser – hvilket betyder, at det er her, at landene hidtil har haft svært ved at blive enige om fælles konklusioner om spørgsmålet fra topmødet.

Dan Jørgensen havde ligeledes ansvaret for reduktionsspørgsmålet på klimatopmødet COP26 i Glasgow, hvorfor han i forvejen har kendskab til området og har en række kontakter blandt de andre ministre.

På FN’s klimatopmøde i Egypten har embedsmænd fra verdens lande den sidste halvanden uge forhandlet på en række forskellige områder, og tirsdag blev en del af forhandlingerne overdraget fra embedsmænd til ministre, som skal forsøge at forhandle aftalerne på plads i de kommende dage.

- Det Dan Jørgensen skal gøre nu, det er, at han skal forsøge at få parterne til at nå hinanden, og i den sammenhæng skal de have en dialog med de forskellige landegrupper og finde ud af, hvordan de ser sig selv i det, og hvor deres røde linjer er. På baggrund af det skal de finde ud af, hvor kompromiset kan ligge, siger Jens Mathias Clausen fra den grønne tænketank CONCITO til Information.

Han peger på, at arbejdsprogrammet er et »ekstremt« vigtigt værktøj, fordi det er her, at man skal konkretisere de politiske ambitioner om at reducere udslippende af drivhusgasser til atmosfæren – og det også er herfra, at nye ambitioner de kommende år skal komme fra.

På en række af områderne på topmødet er der endnu uenighed. De vigtigste udeståender er på forhandlinger om støtte til klimatilpasning, forhandlinger om kompensation for klimaskader og altså forhandlinger om reduktion af udledningerne.

Det har ikke været muligt for Information at få en kommentar fra Dan Jørgensen på grund af den uafklarede politiske situation i Danmark, hvor der endnu ikke er dannet en regering. Han er derfor i Egypten som fungerende minister, men får altså en nøglerolle i selve forhandlingerne, som efter planen skal afsluttes fredag i denne uge.

Originalartikel: https://www.information.dk/udland/2022/11/dan-joergensen-faar-tildelt-noeglerolle-paa-klimatopmoedet-cop27-egypten

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Patentslagsmål fortsætter: GE vinder sejr over Siemens Gamesa
Vestas får nordisk bæredygtighedspris
Fra nordjyske biogasanlæg til Nordsøen: Stort CCS-projekt skudt i gang i Hirtshals
Eltronic får afgørende rolle i Topsoes nye milliardfabrik
De skal levere 100.000 ton flis om året til Din Forsynings nye flis-kedel
Elkunder på fleksible aftaler risikerer tab
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.078