23948sdkhjf

Vertikale solceller: Aura investerer i norsk startup

Den norske startup Over Easy Solar har udviklet en ny type solcelleløsning, der er særligt velegnede til flade tage med lav bæreevne, og dermed er særdeles velegnede til de mange bygninger, der i dag ikke kan få monteret konventionelle solceller på taget.

Og den østjyske energi- og fiberkoncern Aura er gået ind med en hjælpende investeringshånd til Over Easy Solar.

- Over Easy Solar løser et højaktuelt behov inden for grøn omstilling og tagbaserede solceller med et innovativt produkt. Der er en stor efterspørgsel på solceller, men en meget stor del af den eksisterede bygningsmasse er ikke dimensionerede eller egnede til at få fastmonteret solceller af den gængse slags på tagene. Vi tror på, det her er én af fremtidens innovative solcelleløsninger, og Over Easy Solar kan hjælpe kunder verden over med at producere deres egen energi, siger Martin Schorling Overgård, Head of Aura Ventures, i en pressemeddelelse.

Hurtigere installation

Bag Over Easy Solar AS står selskabets stifter Trygve Mongstad, og selskabet vandt tidligere i år den europæiske pris "SolarPower Europe Startup Award 2022'.

- Vores produkt giver mulighed for op til ti gange hurtige installation, og løsningen med de tosidede, vertikale solcellepaneler åbner mange nye muligheder, som vil give øget værdi for solcelleejerne, siger Trygve Mongstad, der også er daglig leder af Over Easy Solar AS.

Tidligere har Aura investeret i Spirii, ladeløsninger til elbiler, og SynergyXR, XR-løsninger til metauniverset.

- Vi investerer ikke kun i en virksomhed, men også i et team med dygtige og kompetente folk, der kan gøre en forskel for kunderne. De har på kort tid formået at bevise deres produkts relevans i det globale marked. Det er det, vores ventureindsats handler om, siger Martin Schorling Overgård, og fortsætter:

- Aura har en strategi om at være drivkraft på udvikling af teknologisk grønne løsninger, og investeringen i Over Easy Solar matcher det meget fint. Samtidig vil det positionere os endnu stærkere indenfor VE (Vedvarende Energi).

Sammen med de norske energiselskaber Hafslund og Eidsiva, det familieejede investeringsselskab Stratel og en gruppe af private investorer har Aura investeret 13,5 millioner norske kroner i den norske startup, og det giver Over Easy Solar mulighed for at skalere deres produktion op, ligesom forskningsdelen også vil blive styrket.

- I dagens energimarked er der et enormt behov for at øge produktionskapaciteten på grøn energi, og med produkterne fra Over Easy Solar kan udbygningen ske meget hurtigere end i dag, siger Kim Oppedal Solesvik, leder af venture-investeringer i Hafslund Eco, der en af Norges største producenter af vedvarende energi.

Forventningen er, at de første solceller fra Over Easy Solar vil blive stillet op i Danmark i første halvår af 2023.

Over Easy Solar

  • Stiftet i 2021 af Trygve Mongstad. Virksomheden har hjemme i Oslo.
  • Har i denne runde sikret sig 13,5 mio. norske kroner fra Hafslund, Eidsiva, Stratel, Aura og en gruppe private investorer.
  • Tidligere har StartupLab investeret i virksomheden, ligesom Over Easy Solar har modtaget betragtelige midler til forskning og udvikling.

Kilde: Aura

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
CO2 fra hollandsk ølproduktion på vej mod Ninifeltet: Det er en milepæl
Grundfos: - Vi kan spare meget CO2 med intelligente løsninger
Niras henter ny ekspertisechef for biomasse hos Novozymes
Racell tester hybrid-solceller på Langeland: Landbrug og ferieby bliver selvforsynende
Greensand får tilladelse til lagring af 15.000 tons CO2 i oliefelt
Aalborg Portland klar med pilotanlæg til CO2-fangst
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.25