23948sdkhjf

Fynske Ventherm vinder millionordre til verdens største monopælefabrik

Fynske Ventherm har vundet en ordre på at levere overfladebehandlingsanlæg til verdens største monopælefabrik. 

Monopælefabrikken er under opførelse af koreanske SeAH Wind i Teesside i det nordøstlige England.

Denne og flere lignende ordrer sikrer Ventherm en omsætning på flere hundrede millioner, skriver Ventherm i en pressemeddelelse.

Havvindmøller står typisk på såkaldte monopæle af stål, og monopælene skal overfladebehandles for at modstå et hårdt havmiljø. Det er her, Ventherm kommer ind i billedet med sine specialkonstruerede anlæg.

En pæl vejer 3.000 ton 

Som turnkey-leverandør leverer Ventherm komplette anlæg, der inkluderer alle de processer, som kunderne har behov for, herunder metallisering, sandblæsning og maling.

Det er en opgave for specialister at levere anlæg, som kan håndtere monopæle, der måler op til 120 meter i længden med en diameter på 15,5 meter og en vægt på 3.000 tons pr. styk.

Ventherm er blandt verdens førende leverandører af overfladebehandlingsanlæg til vindmølleindustrien. Den seneste ordre bygger videre på Ventherms erfaring, der omfatter lignende anlæg til blandt andre Siemens Gamesa, Vestas og Bladt Industries.

Udover ordren til SeAH Wind har Ventherm også for nylig vundet en ordre til en skandinavisk kunde, der med en selvprogrammerende malerobot skal overfladebehandle meget store dele til havvindmøller, ligesom Ventherm skal levere overfladebehandlingsanlæg til flere andre vindmøllevirksomheder i både ind- og udland.

Flere hundrede millioner

Disse ordrer sikrer Ventherm en omsætning på flere hundrede millioner. Hertil kommer ifølge Ventherm en rekordstor pipeline med projekter til lignende kunder inden for vindmølleindustrien i USA og Europa.

- Vi er meget glade for den tillid, som SeAH Wind og andre lignende kunder viser os. Dét gør de, fordi de ser en fordel og sikkerhed i vores Plug-and-Paint filosofi, udtaler Allan Hansen, administrerende direktør, Ventherm i pressemeddelelsen.

Markedet for monopæle og havvindmøller er kraftigt stigende. Flere og flere kunder efterspørger automatisering, digitalisering og dataopsamling. Selvprogrammerende malerobotter til tung industri var for få år siden kun noget, kunderne drømte om. I dag er de en realitet, og kunderne opnår både en løsning på manglen på kvalificeret arbejdskraft og muligheden for at øge produktionen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Naboer varmer fabrikshaller hos byggevirksomhed
Rørproducent i Hammel runder milliarden
Reaktioner på vismandsrapport: Brancher ønsker klarhed om CO2-afgift
Omstridt flis-kedel på plads i Esbjerg
Interessen for brint er kølnet - Nu ser DFDS metanol som vejen til grønt skib i 2025
Ørsted og Kredsløb indgår aftale om brændselspriser
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.094