23948sdkhjf

To af 500 giga-fundamenter færdige: Rambøll har en finger med i spillet

Kina har besluttet at sætte turbo på udbygningen af havvind; alene i Guangdong-provinsen er der ambitiøse planer om at installere 15 til 20 GW. Til sammenligning har hele Europa i øjeblikket installeret under 20 GW.

Den kinesiske projektudvikler SPIC Guangdong Offshore Wind Power Ltd. har sikret tilladelser til at installere 3.2 GW offshore vindenergi i Guangdon-provinsen, som er nok til at forsyne hele Danmark med strøm.

Rambøll har hjulpet med design af de første to møllefundamenter.

Monopælene ved Guangdong skulle efter sigende være verdens største – de har hver en vægt på 1.600 ton sammenlignet med den hidtidige rekord på godt 1.300 ton. De står også på den hidtil største vanddybde, man har set i Kina: 37 meter.

Det skriver Rambøll i en pressemeddelelse.

I alt skal der fremstilles 500 fundamenter i Guangdong-provinsen.

Rekordtid
De to første monopæle blev designet og fremstillet på rekordtid. SPIC’s efterspørgsel på hastighed var blandt andet udslagsgivende for, at Rambøll blev valgt som Lead Designer på projektet.

- Rambøll har færdiggjort designet af de to monopæle på rekordtid, således at design og fabri-kation har taget mindre end fem måneder, hvilket er to til tre gange hurtigere end normalt, fortæller Søren Juel Petersen, som er Global Market Director i Rambøll.

Rambøll har rådgivet vedrørende geotekniske - og metocean undersøgelser i forbindelse med pro-jektet og har bl.a. brugt sit in-house-softwareprogram ROSAP til at beregne, hvordan vindmøllerne, jordskælv, bølger, strøm og tidevand influerer på konstruktionerne – både på kort og på langt sigt - samt hvordan møllerne vil reagere på tyfoner. Der var hele 18 tyfoner i området i 2018-tyfonsæsonen.

Rambøll har arbejdet med havvind i Kina siden 2004 og blev i 2015 som første ikke-kinesiske rådgiver hyret til at designe en af landets største havvindparker SPIC Binhai North H1 i Jiangsu-provinsen nord for Shanghai. Siden er der kommet fire andre designordrer i Kina.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093