23948sdkhjf

Lystrup blandt verdens bedste til fjernvarme

Med investeringen i 3800 nye intelligente vandmålere tilslutter Lystrup Fjernvarme sig nu eliten inden for fjernvarme.
Mange østjyske fjernvarmeværker har allerede investeret i energieffektive løsninger som intelligente varmemålere, og regionen er dermed blandt verdens bedste inden for fjernvarme. Lystrup Fjernvarme følger nu trop med installering af 3800 intelligente varmemålere. Det skriver Lystrup Fjernvarme og Kamstrup i en pressemeddelelse.

Lystrup Fjernvarme har netop indgået aftale om levering af knap 3800 intelligente varmemålere fra Kamstrup A/S, som står for levering af målere, aflæsningssystem og installation. Varmemålerne vil blive installeret i perioden fra september 2012 til december 2013.

Lystrup Fjernvarme er i forvejen i gang med at optimere deres forsyningsnet, og ifølge direktør Poul B. Skou vil både forbrugerne og fjernvarmeværket få stor gavn af den nye investering.

- Vi er allerede i gang med at renovere vores fjernvarmerør og stikledninger, og med de nye varmemålere vil vi opleve endnu højere effektivitet af varmeforbruget. Forbrugerne vil også fremover være sikre på at få aflæst deres forbrug helt nøjagtigt, og samtidig vil den indbyggede lækageovervågning registrere utætte rør eller sprængninger. Derved er det muligt at undgå større vandskader hos forbrugerne, siger direktør Poul B. Skou fra Lystrup Fjernvarme.

- De nye målere giver også mulighed for at flytte administrative ressourcer til en mere kundeorienteret indsat. Fremfor at sende breve og taste data ind giver vi vejledning til forbrugeren, så forbrugeren kan få et lavere forbrug, tilføjer han.

Overvågning er en god investiering
En af årsagerne til at de østjyske fjernvarmeværker indtræder i den bedste række inden for fjernvarme er deres investering i lækageovervågning og permanent driftsovervågning. Det betyder, at værkerne konstant kan overvåge forbruget og derved holde øje med lækager, og ligeledes vil værkerne kunne se om målerne fungerer, som de skal. På den måde kan værkerne spare rigtig mange penge, som forbrugerne også får stor gavn af, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Lystrup Varmeværk får en gennemtestet og kvalitetssikret løsning, og vi er naturligvis stolte af, at vi er med til at levere en energieffektiv løsning til forbrugerne i Lystrup. Vi eksporterer vores løsninger til store dele af verden, men Østjylland er helt sikker det område, der er længst fremme inden for fjernvarmeløsninger, og det er vi selvfølgelig også stolte af som østjysk virksomhed, siger Lars Bo Kristensen, der er divisionsdirektør i Kamstrup.

Der er et stigende ønske om at involvere forbrugerne yderligere i deres energiforbrug, og det giver de intelligente målere mulighed for. Derfor vil man også i fremtiden opleve flere og flere tilbud om at følge sit forbrug online f.eks. via en smartphone eller en pc.

Om Lystrup Fjernvarme
Det daglige varmebehov til varmeværkets knap 3800 forbrugere leveres fra Varmeplan Aarhus, hvilket betyder, at det meste af varmen er produceret sammen med strøm (på Studstrupværket), ved affaldsforbrænding (Lisbjerg) og mindre biomassefyrede anlæg.

Lystrup Fjernvarme har eget oliebaseret kedelanlæg, der kan forsyne Lystrup, Elsted og Elev ved nedbrud og lignende på Studstrup. Lystrup Fjernvarmes eget ledningsnet består af ca. 74 km hovedledning og næsten lige så mange kilometer stikledning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096