23948sdkhjf

Biogas-selskab modtager initiativpris

Bioman ApS i Grenaa laver biogas og biogasanlæg. Afgasning af husdyrgødning giver CO2-neutralt biogas, til blandt andet brændstof i biler. Og som slutprodukt af afgasningen giver næringsrigt organisk gødning til landbrugets marker. 

Det er så god en forretning, at det har givet Bioman høj vækst år efter år. 

Derfor får Grenaa-virksomheden nu DI Randers-Norddjurs’ Initiativpris 2022.

- Man kan jo roligt sige, at det er lidt af en win-win situation med produktion af gas og gødning. Derudover arbejder Bioman med FN’s 17 Verdensmål, blandt andet når det gælder bæredygtig fødevareproduktion, pålidelig og moderne energiforsyning til en overkommelig pris og det at begrænse menneskenes miljøbelastning. Så det er en opbyggelig forretning, vi har med at gøre, siger næstformand for DI Randers-Norddjurs Palle Martin. 

Bioman ApS blev etableret i 2014 for at være Bigadan-koncernens indkøbsvirksomhed for råvarer til biogasproduktion. Allerede samme år investerede Bioman i et tankanlæg på Aarhus Havn, som blev fulgt op af en lignende investering i et tankanlæg i 2017 på Grenaa Havn. Virksomheden har løbende investeret i at opgradere tankfaciliteterne og senest i 2022 investeret i et tankanlæg, der kan bruges til ind- og udskibning af metanol.

Virksomheden leverer allerede biogas til cirka 100 store lastbiler.

Om Bioman

Bioman handler både med de biomasser, der kan laves biogas af og den biomasse, der efterfølgende skal ud på landbrugsjorden som en næringsrig organisk gødning.

Den del af forretningen varetager også de logistiske opgaver forbundet med lagring og transport af biomasser. Uanset om det er organisk restaffald fra f.eks. fødevareingredienser, fødevarefremstilling, farmaindustrien eller slagterier. Det kunne også være madaffald fra supermarkeder, kantiner, restauranter og husstande, der indsamles af affaldsvirksomheder og forarbejdes, så det kan indgå i virksomhedens biogasproduktion.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096