23948sdkhjf

Hofor puster igen liv i lokalt vindmølleprojekt

Hofor har indsendt en ny ansøgning til Lolland Byråd for at få genoptaget vindmølleprojektet i Bogø Inddæmning på Vestlolland.

Projektet har tidligere været godkendt af byrådet, men Planklagenævnet ophævede kommunens afgørelse, samtidig med at Miljø- og Fødevareklagenævnet ophævede afgørelsen om paragraf 25-tilladelse til opstilling af vindmøller - og hjemviste sagen til fornyet behandling.

Det skriver Folketidende.dk.

- Vi mener, at det stadig er et rigtigt godt projekt i et område, som allerede er udlagt til vindmøller i Kommuneplanen. Vi kan erstatte otte ældre og ineffektive møller i området med otte moderne og højeffektive møller, der kan forsyne op til 30.000 husstande med grøn strøm, siger sektionsleder for sol- og vindenergi til lands i Hofor Hans Jakob Martinsen i en pressemeddelelse.

Fuglene skal tælles

For at imødekomme anvisningerne fra klagenævnene, vil det kræve justeringer af lokalplanen, sådan at den nye kommuneplans retningslinjer bliver overholdt, oplyser Hofor.

Desuden skal der laves en ny, konkret vurdering af kollisionsrisikoen for specifikke fuglearter samt mulig fortrængning af fuglearterne i det nærtliggende Natura 2000-område.

- Vi kender ikke resultatet, før undersøgelsen er færdig. Men vi har stadig en forventning om, at det kan lade sig gøre at realisere vindmøller i Bogø Inddæmning, siger Hans Jakob Martinsen.

Planen er, at møllerne kan være i drift i 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094