23948sdkhjf

Ringkøbing-Skjern vil have kystnære havvindmøller

Kyststrækningen mellem Hvide Sande og Søndervig er perfekt til en kommende vindmøllepark. Det mener i hvert fald Ringkøbing-Skjern Kommune.
Et enigt byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder for en kystnær vindmøllepark i området omkring Vesterhav Syd. Det skriver kommunen i et høringssvar til Energistyrelsen.

- Vi kan i tæt dialog med lokale interessenter skabe grundlaget for et velforankret projekt, der vil bidrage væsentligt til at fremme overgangen til vedvarende energi. Det vil samtidig falde naturligt ind i kommunens målsætning om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Energistyrelsen har udarbejdet en række forslag til mulige placeringer af kystnære møller i Danmark, hvor blandt andet kyststrækningen ud for Ringkøbing-Skjern Kommune er med - det såkaldte Vesterhav Syd.

Lokal forankring
I høringsbrevet kommer kommunen med en række anbefalinger. Herunder blandt andet, at det screenede område i Vesterhav Syd fastholdes som et egnet område til kystnære havvindmøller. Kommunen anbefaler også, at en fremtidig møllepark kommer til at strække sig fra Hvide Sande Havn i syd op til Søndervig i nord.

Kommunen har i høringssvaret vedlagt et skitseret forslag til et egentligt projekt med en bred lokal forankring.

- Vi er allerede i kontakt med lokale foreninger, og der er ingen tvivl om, at en møllepark vil få en positiv indvirkning på kommunen. Det gælder naturligvis i forhold til kommunens Energi2020-målsætning, men i høj grad også i forhold til beskæftigelse og andre lokale indtjeningsmuligheder, siger Iver Enevoldsen, blandt andet med henvisning til udvidelsen af Hvide Sande Havn.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078