23948sdkhjf

Lovforslag om kompensation for stigende energipriser er nu vedtaget

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere, som er ramt af de stigende energipriser. Det gælder bl.a. pensionister, der modtager ældrecheck

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere, som er ramt af de stigende energipriser. Det gælder bl.a. pensionister, der modtager ældrecheck.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation med stigende energipriser. Ingen går ram forbi, men især påvirker det de danskere, som i forvejen har sværest ved at få pengene til at slå til og hvor livremmen lige nu er spændt helt til bristepunktet. Det gælder ikke mindst pensionister, der modtager ældrecheck, siger Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Den ekstraordinære situation med høje energipriser sætter fortsat sit markante præg på mange danskeres hverdag. For at afbøde konsekvenser heraf indgik regeringen inden sommerferien en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om kompensation af borgere for de høje energipriser.

Regeringen er optaget af, at pengene kommer ud til borgerne hurtigst muligt. I august måned anmodede regeringen derfor Folketingets formand om at indkalde til hastebehandling af et lovforslag, der udmønter de dele af aftalen, der omhandler udbetalinger til visse borgere. Det lovforslag er netop færdigbehandlet og vedtaget i Folketinget.

Den hurtige lovgivningsproces betyder, at udbetalingen af første rate på 2.500 kr. af de i alt 5.000 kr. i skattefri ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck kan blive udbetalt allerede i slutningen af september. Engangsbeløbet på 2.000 kr. skattefrit til SU-modtagere, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlige forsørgere kan blive udbetalt senest i midten af oktober.

Engangsbeløbet på 2.000 kr. skattefrit til personer på tilbagetrækningsydelser vil blive udbetalt i starten af 2023. Det samme gælder anden rate af den skattefrie ældrecheck på 2.500 kr. skattefri. Udbetalingstidspunkterne i 2023 følger af den politiske aftale.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11